View Single Post
Old 09-16-05, 07:39 PM   #1
andrews240
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 34
Default soundcard not detected by alsaconf amd64

I've been trying all day to get the sound up and running, but no dice. I have the chaintech vnf4 ultra which has onboard nvidia sound. I have the snd-intel8x0 driver module and modprobe gives no error. I tried commenting out the oss modules but I'm not to sure that I did a thorough job(im a newb) Here's my lsmod output:

debian:~# lsmod
Module Size Used by
isofs 36492 0
nvidia 4384040 12
ipv6 264296 8
af_packet 23308 2
usblp 13696 0
ehci_hcd 30852 0
ohci_hcd 21252 0
tsdev 8576 0
mousedev 11852 1
evdev 10944 0
snd_intel8x0 35988 0
snd_ac97_codec 3220 1 snd_intel8x0
snd_pcm_oss 56680 0
snd_mixer_oss 9520 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 100876 2 snd_intel8x0,snd_pcm_oss
snd_timer 24968 1 snd_pcm
snd_page_alloc 12944 2 snd_intel8x0,snd_pcm
gameport 5120 1 snd_intel8x0
snd_mpu401_uart 8192 1 snd_intel8x0
snd_rawmidi 26532 1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device 9164 1 snd_rawmidi
snd 56936 9 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_ oss,snd_pcm,snd_timer,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi, snd_seq_device
soundcore 11232 1 snd
psmouse 19340 0
ide_cd 42016 0
cdrom 39208 1 ide_cd
forcedeth 18432 0
ext3 119760 1
jbd 58288 1 ext3
mbcache 9928 1 ext3
ide_generic 1856 0
ide_disk 20864 3
amd74xx 14768 1
ide_core 154336 4 ide_cd,ide_generic,ide_disk,amd74xx
unix 29696 408
font 9152 0
vesafb 6960 0
cfbcopyarea 4160 1 vesafb
cfbimgblt 3328 1 vesafb
cfbfillrect 4352 1 vesafb

As you can see there's still oss modules loaded(told you im a newb). I'm not sure is thats significant but i'm sure that I don't know what else to try. Its a Debian 64bit distro running 2.6.8-11-amd64-k8 kernel and I believe that the alsa drivers are on by default. any help would be appreciated.
__________________
CPU: AMD Opteron 180 Denmark
Motherboard: Foxconn NF4UK8AA
Power Supply: Antec SmartPower 400 2.0
Video Card: EVGA e-Geforce 9600 GT
Audio: nVidia/Realtek
Monitor: 24" Sceptre x24wg-naga
Memory: 2x1gb DDR400 RAM
Hard Drive: 200 gb Seagate HDD
120gb Western Digital HDD
Windows Vista Home Premium
andrews240 is offline   Reply With Quote