View Single Post
Old 01-17-06, 11:38 AM   #14
eddyg
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9
Default Re: Geforce FX5200 TwinView help!

So here is a summary. Does anybody have any ideas?

When I have:

Option "ConnectedMonitor" "CRT, DFP"

in my xorg.conf, I get:

(II) NVIDIA(0): Using ConnectedMonitor string "CRT-0, DFP-0"
(EE) NVIDIA(0): The requested configuration of display devices is not
(EE) NVIDIA(0): supported in the hardware.


and the X server does not even start.

Now instead if I use:

Option "ConnectedMonitor" "CRT, CRT"

(and use a DVI-to-DB15 adapter), or if I remove the ConnectedMonitor line altogether, I get:

(II) NVIDIA(0): Using ConnectedMonitor string "CRT-0, CRT-1"
(WW) NVIDIA(0): Inappropriate ConnectedMonitor string.
<-- this implies to me "CRT, DFP" is the "right" option!
(II) NVIDIA(0): Connected display device(s): CRT-0
(WW) NVIDIA(0): Only one display device connected; disabling TwinView.


but the X server does start, but both monitors display the same image (no TwinView = useless).

So what gives? The "CRT, DFP" (or "DFP, CRT", doesn't matter) option should work since the 5200 should support TwinView... or are there versions of the FX 5200 that have both the DB15 and DVI connector but do not support TwinView?! I have an Albatron FX5200LP, lspci shows it as:

0000:02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1) (prog-if 00 [VGA])

and X logs:

(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce FX 5200
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.34.20.18.00
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 8X
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 131072 kBytes

For reference, SaX logs this additional info:

(--) NVIDIA(0): Found 2 CRTCs on board
(II) NVIDIA(0): Supported display device(s): CRT-0, DFP-0, TV-0
(II) NVIDIA(0): Boot display device(s): CRT-0
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce FX 5200
(II) NVIDIA(0): Chip Architecture: 0x30
(II) NVIDIA(0): Chip Implementation: 0x34
(II) NVIDIA(0): Chip Revision: 0xa2
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.34.20.18.00
...
(II) NVIDIA(0): Connected display device(s): CRT-0
(II) NVIDIA(0): Enabled display device(s): CRT-0
(II) NVIDIA(0): Mapping display device 0 (CRT-0) to CRTC 0

(and my card doesn't even have an S-Video port!)

Last edited by eddyg; 01-17-06 at 04:47 PM.
eddyg is offline   Reply With Quote