View Single Post
Old 04-09-06, 04:26 AM   #1
vherva
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 25
Default Vanishing fonts with the newest Xorg builds

I'm running Fedora rawhide that has the newest Xorg CVS builds. Upgrading to
1.0.99.2-2 broke font rendering for me. Basically everything works, but
about half of the fontsą show a peculiar problem: they don't show up, but
when I select text with mouse, they appear. Or when I wave a window over
them. Then they vanish again. It looks like a caching / backing-store
problem. At least firefox, kate, gkrellm and opera show this.

Just to give you an idea what it looks like:

http://iki.fi/v/tmp/vf/kate_dialog_vanished_fonts.png
and after I hover mouse over the buttons:
http://iki.fi/v/tmp/vf/kate_dialog.png

http://iki.fi/v/tmp/vf/firefox_vanished_fonts.png
and after I selct text and hover mouse over the menu
http://iki.fi/v/tmp/vf/firefox.png

I'm running up-to-date Fedora Rawhide (devel release), kernel 2.6.17-rc1,
enlightenment 17-cvs and nvidia 8756. Downgrading kernel to 2.5.15-rc7,
nvidia driver to 8178, or running fvwm instead of E does not change the
behaviour. Disabling BackingStore, Composite or RenderAccel from xorg.conf
doesn't seem to help.

Xorg is slightly more of a hassle to downgrade, I haven't tried that yet.

I was almost sure it wasn't an NVIDIA problem since 8756 -> 8178 downgrade
didn't help, but sure enough "nv" driver doesn't exhibit this problem.

However, with older xorg-server, "nvidia" driver did work.
vherva is offline   Reply With Quote