View Single Post
Old 08-01-06, 03:24 PM   #6
pe1chl
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,026
Default Re: What card for 1080P60 with XvMC

Quote:
Originally Posted by PenGun
XvMC works very well. The hardware decoder on my GT6600 is nicer than software by a fair bit. Try a HD video to see what is possible.
I can't get this working.
Currently I use the newest NVIDIA driver (8762) and I just downloaded the newest mplayer version (pre8).
I configured it like this:
./configure --enable-gui --enable-largefiles --enable-linux-devfs --enable-menu --enable-gl --enable-xvmc

It links with the XvMCNVIDIA library. And with a whole lot of other libs:
ldd /usr/local/bin/mplayer
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libmad.so.0 => /usr/lib/libmad.so.0 (0x40033000)
libdv.so.4 => /usr/lib/libdv.so.4 (0x4004a000)
libdivxdecore.so => /usr/local/lib/libdivxdecore.so (0x40072000)
libmp3lame.so.0 => /usr/local/lib/libmp3lame.so.0 (0x400b7000)
libpng.so.3 => /usr/lib/libpng.so.3 (0x40166000)
libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0x40194000)
libjpeg.so.62 => /usr/lib/libjpeg.so.62 (0x401a5000)
libasound.so.2 => /usr/lib/libasound.so.2 (0x401c5000)
libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x40271000)
libpthread.so.0 => /lib/tls/libpthread.so.0 (0x40275000)
libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0x40287000)
libncurses.so.5 => /lib/libncurses.so.5 (0x402f6000)
libcdda_interface.so.0 => /usr/lib/libcdda_interface.so.0 (0x4033b000)
libcdda_paranoia.so.0 => /usr/lib/libcdda_paranoia.so.0 (0x4034d000)
libnsl.so.1 => /lib/libnsl.so.1 (0x40355000)
libfontconfig.so.1 => /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0x4036b000)
libgtk-x11-2.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libgtk-x11-2.0.so.0 (0x40395000)
libgdk-x11-2.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libgdk-x11-2.0.so.0 (0x4065b000)
libatk-1.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libatk-1.0.so.0 (0x406ca000)
libgdk_pixbuf-2.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libgdk_pixbuf-2.0.so.0 (0x406e6000)
libm.so.6 => /lib/tls/libm.so.6 (0x406fb000)
libpangoxft-1.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libpangoxft-1.0.so.0 (0x4071e000)
libpangox-1.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libpangox-1.0.so.0 (0x40723000)
libpango-1.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libpango-1.0.so.0 (0x4072e000)
libgobject-2.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libgobject-2.0.so.0 (0x40762000)
libgmodule-2.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libgmodule-2.0.so.0 (0x4079d000)
libglib-2.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libglib-2.0.so.0 (0x407a1000)
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0x40820000)
libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0x408a5000)
libX11.so.6 => /usr/X11R6/lib/libX11.so.6 (0x408b3000)
libdirectfb-0.9.so.20 => /usr/lib/libdirectfb-0.9.so.20 (0x409af000)
libartsc.so.0 => /opt/kde3/lib/libartsc.so.0 (0x409f1000)
libgthread-2.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libgthread-2.0.so.0 (0x409f7000)
liblirc_client.so.0 => /usr/lib/liblirc_client.so.0 (0x409fb000)
libc.so.6 => /lib/tls/libc.so.6 (0x40a00000)
/lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)
libresmgr.so.0.9.8 => /lib/libresmgr.so.0.9.8 (0x40b16000)
libexpat.so.0 => /usr/lib/libexpat.so.0 (0x40b1b000)
libXrandr.so.2 => /usr/X11R6/lib/libXrandr.so.2 (0x40b3a000)
libXi.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXi.so.6 (0x40b3e000)
libXft.so.2 => /usr/X11R6/lib/libXft.so.2 (0x40b46000)
libXcursor.so.1 => /usr/X11R6/lib/libXcursor.so.1 (0x40b59000)
libXrender.so.1 => /usr/X11R6/lib/libXrender.so.1 (0x40b62000)
libpangoft2-1.0.so.0 => /opt/gnome/lib/libpangoft2-1.0.so.0 (0x40b6b000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0x40b90000)
libnvidia-tls.so.1 => /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1 (0x41352000)


I have a 6600GT card that otherwise works fine.
It plays SD video fine with XvMC. But when I play HD material (1080i) found in newsgroups, it looks like a slideshow. Every few seconds a new picture. Sound is OK. And a comment from mplayer:

************************************************
**** Your system is too SLOW to play this! ****
************************************************

However, when I let it decode by the built-in software decoder, the same material can be played with only an occasional framedrop.

What can be wrong here?
pe1chl is offline   Reply With Quote