View Single Post
Old 08-06-06, 03:03 PM   #41
SiD3WiNDR
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Default Re: TV-out ceased to work in 8756 release

Same problem here, my Freevo now is headless
Also a Geforce 4 MX 440, with 8762 .. Screen just goes black, and switching back to console makes it run all over the screen out of sync (but ok on the CRT I attached to get this debugged). Without UseDisplayDevice everything works on the CRT...

Code:
Section "Screen"
    Identifier     "Default Screen"
    Device         "NVIDIA Corporation NV17 [GeForce4 MX 440]"
    Monitor        "Generic Monitor"
    DefaultDepth    24
    Option         "NoLogo" "on"
    Option         "RenderAccel" "1"
    Option         "TVOutFormat" "Composite"
    Option         "TVStandard" "PAL-B"
    Option         "UseDisplayDevice" "TV-0"
    Option         "ConnectedMonitor" "TV-0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection
Also it seems to be all good according to the logs...

Code:
(**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "on"
(**) NVIDIA(0): Option "TVStandard" "PAL-B"
(**) NVIDIA(0): Option "TVOutFormat" "Composite"
(**) NVIDIA(0): Option "RenderAccel" "1"
(**) NVIDIA(0): Option "UseDisplayDevice" "TV-0"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) NVIDIA(0): Forcing COMPOSITE video output
(**) NVIDIA(0): TV Standard string: "PAL-B"
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce4 MX 440 at PCI:1:0:0
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 65536 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.17.00.45.00
(II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 4X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce4 MX 440 at PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0):     IBM G54 (CRT-0)
(--) NVIDIA(0):     NVIDIA TV Encoder (TV-0)
(--) NVIDIA(0): IBM G54 (CRT-0): 350.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): NVIDIA TV Encoder (TV-0): 350.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): TV encoder: NVIDIA
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: TV-0
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0):     "1024x768"
(II) NVIDIA(0):     "800x600"
(II) NVIDIA(0):     "640x480"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1024 x 768
(II) Loading sub module "int10"
(II) LoadModule: "int10"
(II) Reloading /usr/lib/xorg/modules/libint10.so
(II) NVIDIA(0): Primary V_BIOS segment is: 0xc000
(==) NVIDIA(0): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC?  No, I don't.
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
Just no image on the screen
SiD3WiNDR is offline   Reply With Quote