Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-12-03, 09:40 PM   #1
dkosovic
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 10
Default 1.0-4349 Xinerama screen number assignment bug

Hi,

I think there may be a driver 1.0-4349 bug with the Xinerama screen number assignments for 2 seperate screens configured as per Appendix R : "Configuring Multiple X Screens on one card". No matter what I do, I can't get the primary display (i.e Quadro4's video connection 1) to be Xinerama screen 0.

Setup:
  • Redhat 9.0 / driver 1.0-4349 / kernel 2.4.20-8smp
  • Quadro4 900 XGL (using DVI to HD15 VGA adapters)
  • Video BIOS 04.25.00.27.05
  • Dell Precision 450 - dual Xeon 2.4GHz, 1 GB Ram

Using the following configuration from Appendix R:
Code:
Section "ServerLayout"
    ...
    Screen         0 "Screen0"
    Screen         1 "Screen1" leftOf "Screen0"
    ...
EndSection
and changing it to:
Code:
Section "ServerLayout"
    ...
    Screen         0 "Screen1"
    Screen         1 "Screen0" leftOf "Screen1"
    ...
EndSection
makes no difference. In either case, Xinerama screen 0 always corresponds to the Quadro4's physical second video connection. I've also tried other permutations elsewhere in the XF86Config file with no effect.

The same XF86Config under the previous driver & RH8.0 worked correctly.

In my setup I also have two NV17 MX420 PCI cards and I can make one of the PCI cards Xinerama screen 0, but it seems impossible to be able to make the Quadro4's primary display have a Xinerama screen number less that of it's secondary display.

Thanks,
Doug.
dkosovic is offline   Reply With Quote
Old 04-15-03, 11:41 PM   #2
cseader
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: SLC, Utah
Posts: 11
Default

I have the same problem.
The only Difference is that i have a Geforce 4 TI 4400
Whats the deal with this. I cannot figure it out.

Thanks,
Cam
__________________
FL|SK
cseader is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 12:09 AM   #3
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Can you post a verbose X log?
Code:
startx -- -logverbose 5
will make one.

Thanks!

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 01:19 AM   #4
dkosovic
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 10
Default

Hi Andy,

Please find attached a log file.

Thanks,
Doug.
Attached Files
File Type: txt xfree86.0.log.txt (76.3 KB, 126 views)
dkosovic is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 01:21 AM   #5
dkosovic
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 10
Default

For completeness, attached is my XF86Config.

Doug.
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (3.6 KB, 121 views)
dkosovic is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.