Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-31-06, 06:10 PM   #1
Thanatopsis
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default FC6 + 6400 go + 9626 + compviz == 100% CPU

First the hardware:
Sony Vaio VGN-FS760/W
Intel Pentium M processor 1.86GHz
1G ram
Nvidia GeForce 6400 go w/ 128M

Software:
Fedora Core 6
2.6.18-1.2798.fc6 Kernel
NVIDIA-Linux-x86-1.0-9626 Video driver.
AddARGBGLXVisuals is set to true in xorg.conf (see attached file)
Option "Composite" has been set to both "enable" and "disable" with no effect

problem:

100% cpu usage on the simplest actions such as loading a web page in firefox or mozilla (sea monkey).

Scrolling through a text file quickly will peg the cpu.

Top reports it's the X server consuming the majority of the cycles.

Half-life 2 does not abuse the cpu like this. I've scanned the forums and cannot find an answer to this issue.

[edit] Although it's not a real benchmark, glxgears is showing 230 fps!
Any Ideas?

TIA,

Dave
Attached Files
File Type: zip Xorg.0.log.zip (4.6 KB, 76 views)
File Type: zip nvidia-bug-report.zip (18.6 KB, 90 views)
File Type: txt xorg.conf.txt (1.9 KB, 105 views)
Thanatopsis is offline   Reply With Quote
Old 10-31-06, 06:19 PM   #2
fozner
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 63
Default Re: FC6 + 6400 go + 9626 + compviz == 100% CPU

Is your system an upgrade or a fresh install? I was having this exact same issue on Fedora 5 testing until got another disk and installed a fresh copy of Fedora Core 6.

Your configuration is same as mine but my fedora 6 works great!
fozner is offline   Reply With Quote
Old 10-31-06, 06:23 PM   #3
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FC6 + 6400 go + 9626 + compviz == 100% CPU

I'm a bit confused about your post, because you stated that this problem is only present with Compiz, yet you also stated that the problem is present when Composite is set to disable. Compiz won't work at all if Composite is disabled. Can you clarify this?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-31-06, 06:34 PM   #4
Thanatopsis
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default Re: FC6 + 6400 go + 9626 + compviz == 100% CPU

Sorry, my bad.

I had not set composit at first. (Default on?).
Then I set it per one of the sticky's above and noticed no difference.

Peace,

Dave
Thanatopsis is offline   Reply With Quote
Old 10-31-06, 06:35 PM   #5
Thanatopsis
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default Re: FC6 + 6400 go + 9626 + compviz == 100% CPU

fonzer,

Yes it is a clean install. I've never had good luck "upgrading" anything in the fedora line.


Peace,

Dave
Thanatopsis is offline   Reply With Quote
Old 10-31-06, 08:31 PM   #6
fozner
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 63
Default Re: FC6 + 6400 go + 9626 + compviz == 100% CPU

I don't think the option composite has any effect in xorg.conf anymore. I just put it in for compatability, if there is such a thing anymore...

I documented my install on www.thenerdshow.com
fozner is offline   Reply With Quote
Old 10-31-06, 10:29 PM   #7
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FC6 + 6400 go + 9626 + compviz == 100% CPU

Composite is enabled by default in FC6.
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maintain Your Privacy by Manually Accepting and Rejecting "Cookies" (nV News) MikeC Open Forum 2 02-02-13 08:15 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.