Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-02-06, 09:53 AM   #1
tuxpa
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default fx5200 driver 9626 / beryl dont start

hello, I am French and it east google-translate which ensures conversion into English.

My problem: I am under ubuntu-6.10 kernel 2.6.17-10-generic driver 1.0.9626 functions.
tux@pierre:~$ sudo glxinfo
Password:
Code:
name of display: :0.0
display: :0  screen: 0
direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
server glx extensions:
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_SGIX_fbconfig, 
    GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGI_video_sync, GLX_SGI_swap_control, 
    GLX_EXT_texture_from_pixmap, GLX_ARB_multisample, GLX_NV_float_buffer
client glx vendor string: NVIDIA Corporation
client glx version string: 1.4
client glx extensions:
    GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info, 
    GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context, GLX_SGI_video_sync, 
    GLX_NV_swap_group, GLX_NV_video_out, GLX_SGIX_fbconfig, GLX_SGIX_pbuffer, 
    GLX_SGI_swap_control, GLX_NV_float_buffer, GLX_ARB_fbconfig_float, 
    GLX_EXT_fbconfig_packed_float, GLX_EXT_texture_from_pixmap
GLX version: 1.3
GLX extensions:
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_SGIX_fbconfig, 
    GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGI_video_sync, GLX_SGI_swap_control, 
    GLX_EXT_texture_from_pixmap, GLX_ARB_multisample, GLX_NV_float_buffer, 
    GLX_ARB_get_proc_address
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: unknown board/AGP/3DNOW!
OpenGL version string: 2.1.0 NVIDIA 96.26
tux@pierre:~$ sudo cat /var/log/Xorg.0.log
Code:
X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operating System: Linux 2.6.15.7 i686 
Current Operating System: Linux pierre 2.6.17-10-generic #2 SMP Fri Oct 13 18:45:35 UTC 2006 i686
Build Date: 07 July 2006
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Nov  1 18:41:03 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Default Screen" (0)
(**) |   |-->Monitor "Philips 190B"
(**) |   |-->Device "NVIDIA Corporation NV34 [GeForce FX 5200]"
(**) |-->Input Device "Generic Keyboard"
(**) |-->Input Device "Configured Mouse"
(**) |-->Input Device "stylus"
(**) |-->Input Device "cursor"
(**) |-->Input Device "eraser"
(WW) The directory "/usr/share/X11/fonts/cyrillic" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
	/usr/share/X11/fonts/misc,
	/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/X11/fonts/Type1,
	/usr/share/X11/fonts/100dpi,
	/usr/share/X11/fonts/75dpi,
	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
	/usr/share/fonts/X11/misc/,
	/usr/share/fonts/X11/TTF/,
	/usr/share/fonts/X11/OTF,
	/usr/share/fonts/X11/Type1/,
	/usr/share/fonts/X11/CID/,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi/,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi/
(==) RgbPath set to "/usr/share/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) Module ABI versions:
	X.Org ANSI C Emulation: 0.3
	X.Org Video Driver: 1.0
	X.Org XInput driver : 0.6
	X.Org Server Extension : 0.3
	X.Org Font Renderer : 0.5
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libbitmap.so
(II) Module bitmap: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Font Renderer
	ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libpcidata.so
(II) Module pcidata: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(++) using VT number 7

(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Reloading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libbitmap.so
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libddc.so
(II) Module ddc: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(II) LoadModule: "extmod"
(WW) Warning, couldn't open module extmod
(II) UnloadModule: "extmod"
(EE) Failed to load module "extmod" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libfreetype.so
(II) Module freetype: vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
	compiled for 7.1.1, module version = 2.1.0
	Module class: X.Org Font Renderer
	ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "v4l"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/v4l_drv.so
(II) Module v4l: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 0.1.1
	ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9626
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "int10"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libint10.so
(II) Module int10: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(II) LoadModule: "type1"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libtype1.so
(II) Module type1: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.0.2
	Module class: X.Org Font Renderer
	ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font Type1
(II) LoadModule: "vbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libvbe.so
(II) Module vbe: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.1.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9626
	Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.1.0
	Module class: X.Org XInput Driver
	ABI class: X.Org XInput driver, version 0.6
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.1.1
	Module class: X.Org XInput Driver
	ABI class: X.Org XInput driver, version 0.6
(II) LoadModule: "wacom"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/wacom_drv.so
(II) Module wacom: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 4.3.99.902, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org XInput Driver
	ABI class: X.Org XInput driver, version 0.6
(II) Wacom driver level: 47-0.7.2 $
(II) v4l driver for Video4Linux
(II) NVIDIA dlloader X Driver  1.0-9626  Wed Sep 20 16:41:00 PDT 2006
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.3
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libramdac.so
(II) Module ramdac: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 7.1.1, module version = 0.1.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0

(II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(**) Option "dpms"
(**) NVIDIA(0): DPMS enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-APPGROUP
(II) Initializing built-in extension SECURITY
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing built-in extension XEVIE
(II) Initializing extension GLX
I have an error concerning the module extmod which perhaps charged. In /usr/lib/xorg/modules/ libextmod.so does not exist!

finally when I launch beryl it answers me:

tux@pierre:~$ beryl

Code:
Xlib:  extension "XVideo" missing on display ":0.0".
xvinfo: No X-Video Extension on :0.0
XGL Absent, checking for NVIDIA
Nvidia Present
Relaunching beryl with __GL_YIELD="NOTHING"
Xlib:  extension "XVideo" missing on display ":0.0".
xvinfo: No X-Video Extension on :0.0
XGL Absent, checking for NVIDIA
Nvidia Present
beryl: No sync extension
please help my
thanks Pierre
tuxpa is offline   Reply With Quote
Old 11-02-06, 11:14 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: fx5200 driver 9626 / beryl dont start

Does this problem only exist with Beryl?
Was this problem present with 1.0-8776 as well?

Additionally, please generate and attach an nvidia-bug-report.log.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-02-06, 12:35 PM   #3
tuxpa
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default Re: fx5200 driver 9626 / beryl dont start

apparement only with beryl. but I cannot which software use to see whether I can have the same error. before I had driver 1.0.8776 which functioned well and I did not have an error message relating to extmod. On the other hand I had xgl with compiz which went very well.
Thanks

Pierre
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.tar.gz (29.5 KB, 104 views)

Last edited by tuxpa; 11-02-06 at 12:43 PM. Reason: miss bug report file
tuxpa is offline   Reply With Quote
Old 11-03-06, 09:41 AM   #4
el_itur
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 17
Default Re: fx5200 driver 9626 / beryl dont start

Just curious: 8776 driver works with AIGLX + beryl/compiz? I belived it not
el_itur is offline   Reply With Quote
Old 11-03-06, 10:35 AM   #5
TPG
Unregistered User
 
TPG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Poland, Warsaw
Posts: 203
Default Re: fx5200 driver 9626 / beryl dont start

Quote:
Originally Posted by el_itur
Just curious: 8776 driver works with AIGLX + beryl/compiz? I belived it not

Only drivers with implemented GL_EXT_texture_from_pixmap will work with AIGLX, currentyly only beta(9625) drivers has it.

You can always try Xgl, it uses mesa extensions.
__________________
mandriva > all
kthnxbai
TPG is offline   Reply With Quote
Old 11-03-06, 10:53 AM   #6
el_itur
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 17
Default Re: fx5200 driver 9626 / beryl dont start

Quote:
Originally Posted by TPG
Only drivers with implemented GL_EXT_texture_from_pixmap will work with AIGLX, currentyly only beta(9625) drivers has it.

You can always try Xgl, it uses mesa extensions.
yes I knew that. But the post of Lonni confused me.
Since you are using Edgy and AIGLX (I suppose)+Beryl and he ask you If the problem still exist with 8776.
But if you use 8776 you can't use AIGLX + beryl at all, how can you test it?

Nevermind. It was just curiosity and it has been cleared. thanx
el_itur is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Base mosaic and rotation? happyfunbot NVIDIA Linux 5 07-13-12 12:23 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
NVIDIA 3123 driver on SuSE 8.0 Ok , but slow to start X Gabolander NVIDIA Linux 3 09-27-02 07:41 AM
failing to initialize NV driver PsyShook NVIDIA Linux 10 09-19-02 12:41 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.