Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-17-03, 08:06 PM   #1
fhludlow
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2
Unhappy nvidia module disables nforce nic

MSI 6367 nforce chipset. Bios set to plug and play OS - NO, but has no "assign irq to vga" setting of any kind. Debian woody upgraded to "testing" and kernel 2.4.20

I got all the nforce stuff squared away (tarball) and the network was working fine, and the sound module was evidently loading but no way to test sound yet. The only symptoms at all are an error at boot that is not recorded in any logs - "can't locate module usb-ohci" and also "agpgart: unsupported bridge, cannot initialize the agpgart module." I assumed it was becuase I was not yet loading the video drivers, but I'm still getting it.

The first time I did "modprobe nvidia" and started X the system hung, hard, requiring a power off. So some XFree86 stuff squared away and no more errors loading nvidia module and I start X again. Everything seems ok, but the onboard nforce NIC stops working! I can ping 127.0.0.1 and that's it. No dhcp renewal, no pinging default gateway, nothing. Also get error "i810_audio: drain_dac, dma timeout?" when the nvidia module is loaded.

If I remove nvidia from /etc/modules and reboot, the problem goes away.

Why should loading the nvidia module cause the nic to stop working? Thanks.
fhludlow is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 12:13 AM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Are they sharing IRQs?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 08:16 AM   #3
fhludlow
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2
Default

How do I tell?

I did some experiments since the drain_dac error is sound related and if the SOUND is disabled everything works ok. I think the problem is not the nvidia driver, but that when I start X the sound driver conflicts with the nic.

Sure seems like a resource conflict to me but I've never had to deal with such in linux.

How do I tell the sound or nic to use certain resources? The bios on this motherboard is useless.
fhludlow is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.