Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-18-03, 06:46 PM   #1
Jackattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 8
Default Uh-OH

Major problem. Its a good thing i duel boot. Ok so i got the new X thing installed 4.3.0, when it booted it showed the nvidia logo like i heard it should, and i got all excited. Then everything was gone. All i had left was the clock and a few shell windows, what happened to the start bar or all my icons. I think in the installation i did something wrong. Well i know i did something wrong but what. I knew i probely shouldn't have but i clicked yes for everything when it asked me to over right. IS that bad. Where can i go to find out what things i need to click yes on and which one no. Or should i almost always use the default answer.
Jackattack is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 06:50 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

You overwrote your xinit files.

Create a file called .xinitrc in your home directory (yes, with a period) - in that file, put 'gnome-session' or 'startkde' (without the quotes) depending on which you want to run.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 06:54 PM   #3
Jackattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 8
Default

Wow thats really easy but you see I dont know how to create a new directory. I could with all the Windows and icons, but now i dont have them. how do i create new directories in the typing mode. You know when you type telinit 3 in the shell. I dont know whats its offically called.
Jackattack is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 07:08 PM   #4
zovex
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 3
Default making .xinitrc

at a command prompt type
$ echo "gnome-session" > .xinitrc

without the $ and you should be good to go if that is indeed the problem.

zovex
zovex is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 07:28 PM   #5
ASCI Blue
 
Join Date: Nov 2002
Location: Bend, Oregon
Posts: 90
Send a message via AIM to ASCI Blue Send a message via Yahoo to ASCI Blue
Default

you don't need to create a new dir for a home dir, it's called /home/<username> eg mine is /home/epyon any time you open a console you should already be there.
__________________
Linux, staving off the apocalypse one user at a time.

Sick of war crimes Windows? Try linux!
ASCI Blue is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 08:04 PM   #6
Jackattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 8
Default

It works im in it right now. You all are crazy at this. Maybe someday I will know as much as you, but until that day comes, is there anything else I need to do to get my new X 4.3.0 working right. And how do I check to see if it is.

I have one more question. When i go into the text only part of linux "telinit 3" I can't get out with out restarting. I tried typing in telinit 5 but it only flashes the startup screen and quits. What do i do.


Also how do i know that my new driver are working properly. Is there some place to check with out screwing up everything.


Also my last question, can i change my display properties in the control center, under the display part of it. Or will that mess up more stuff. Thank you. You guys really are amazing.
Jackattack is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.