Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 07-26-06, 02:10 AM   #325
sremick
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default Re: Trying to make headway into finding the Xid crashes source...

Got lead to this thread since I'm experiencing the same problem. Except I'm another FreeBSD user.

FreeBSD 6.1-RELEASE
Asus A7V133 motherboard w/ latest BIOS version
nVidia GeForce2 MX400 card on IRQ 11 (nothing else sharing that IRQ)
Xorg 6.9.0
Version 8762 of nVidia FreeBSD driver

Another interesting note is that I get the errors despite not running any OpenGL apps. I can be doing standard desktop stuff and it'll happen. Sometimes after just minutes of booting, sometimes days.

The error I always get is:

kernel: NVRM: Xid (0001:00): 8, Channel 00000000
sremick is offline  
Old 07-26-06, 05:11 AM   #326
denial
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 7
Default Re: Trying to make headway into finding the Xid crashes source...

Quote:
Originally Posted by energyman76b
Why are you so convinced that the Xid's are nvidias fault?

There are the manufacturers of the cards, and this guys can make A LOT of errors.

Examples? Not enough cooling by design, not correctly installed heatsink (both would lead to overheating and Xids... solveable by underclocking ... hmmm).
Bad caps. Bad routing on the PCB. Bad current supply. Low-cost-low-quality resistors.
This are all points that might lead to misbehaving cards - and this is all stuff that nvidia can not solve.
That's simply because everything works fine after ctrl-alt-backspace, rmmod nvidia, modprobe nvidia, startx.

My problem:
After using Blackbox, Mozilla, Licq, Dillo, xterm for about an hour, every OpenGL application results in 100% CPU in the X process and
Quote:
NVRM: Xid: 8, Channel 00000002
on bad days followed by
Quote:
NVRM: Xid: 13, 0000 02004a00 0000004a 00000800 8e0c31c6 00004000
I usually save everything and do a sync if I want to use OpenGL.
I then run glxinfo and if it doesn't finish in 2 seconds, I frantically hit ctrl-c.
If I wait too long, I have to ssh to my box and do a kill -9 on the X server.
If I then rmmod nvidia and restart X, OpenGL works fine.
When I periodically run OpenGL apps, the system remains stable.

This sucks.

My configuration:
ELSA Gloria Synergy II (TNT2, passively cooled)
Pentium 2 board with Intel 440LX/EX chipset
NVIDIA driver 1.0-7174 (happended with older versions as well)
NVIDIA AGP driver
AGP Rate: 2x
Fast Writes: Disabled
SBA: Disabled
denial is offline  
Old 11-09-06, 03:05 PM   #327
ticoli
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default Re: Trying to make headway into finding the Xid crashes source...

10 months ... no solution!

Fed up with nvidia, i'm about to buy a ATI card (dri works great)!
I tried intel i950 ... compiz is fast!

Bye Bye Nvidia!!!


My publicity will be free and for several years!
ticoli is offline  
Old 11-09-06, 05:28 PM   #328
energyman76b
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Clausthal/Germany
Posts: 1,104
Default Re: Trying to make headway into finding the Xid crashes source...

10 month and all the time you only lamented and did not help other users. Great work.
energyman76b is offline  
Old 11-09-06, 05:42 PM   #329
Cimi
Registered User
 
Cimi's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Padua, Italy
Posts: 96
Send a message via ICQ to Cimi Send a message via AIM to Cimi Send a message via MSN to Cimi Send a message via Yahoo to Cimi
Default Re: Trying to make headway into finding the Xid crashes source...

I've completely fixed my Xid crashes by setting AGP of nvidia drivers from 8x to 4x.
__________________
/\ndr3a
http://www.cimitan.com
ItalianUser
Cimi is offline  
Old 11-11-06, 12:29 PM   #330
ticoli
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default Re: Trying to make headway into finding the Xid crashes source...

Quote:
Originally Posted by energyman76b
10 month and all the time you only lamented and did not help other users. Great work.
- No i'm searching, but you can't see that!
- Explain to me how I can help others without doing my system working first!
- Today I changed my video card bios (chaintech 5.43.02.80.00 to a pny) ... and now everything works fine (I'm using compiz at the moment)! So for me, the pb is the bios!

Last edited by ticoli; 11-11-06 at 01:16 PM.
ticoli is offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random crashes, NVRM Xid messages Iesos NVIDIA Linux 90 10-04-12 03:27 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.