Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-13-06, 03:23 PM   #1
Boomer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default After new driver install, modelines don't work

I can only deduct that it is the new driver, since I've already tried everything, like pasting the backup of /etc/X11/xorg.conf, reconfiguring with the automated tool, and making new modelines. No modelines work now, and in my resolutions list I get a mess of numbers that don't make sense. I see a lot of resolutions now, but most of them don't show the right refresh rate. For example, 640x480@55 is in reality @60. This monitor can't even go that low. And like I said, this wouldn't be much of a problem if everything else worked. I just mentioned all that in hopes that the problem can be better diagnosed. Please tell me, how can I bring modelines back?
Boomer is offline   Reply With Quote
Old 11-13-06, 03:34 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After new driver install, modelines don't work

Please start X with the following command:
startx -- -logverbose 6

and then generate and attach an nvidia-bug-report.log.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-13-06, 07:57 PM   #3
Boomer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default Re: After new driver install, modelines don't work

Could I email it somewhere? The file is too large to attach here.

And would it cause any problem to downgrade to the prior version? That is, would the installer be able to handle removing the new one?
Boomer is offline   Reply With Quote
Old 11-13-06, 09:19 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After new driver install, modelines don't work

Compress the bug report and you can attach it here (as others have done).
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-13-06, 11:03 PM   #5
Boomer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default Re: After new driver install, modelines don't work

Ah right, I flaked...

Anyways here is the worst suffering one. Both PCs I installed this driver on have the problem, but this one is the worst. Even the default mode on the gui is marked wrong.

Btw, the problem sticks with the kernel until it's rebooted. Even if the driver is disabled to the open one and X is restarted the problem persists. I'm rolling back to 8776 for now.
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.tar.bz2 (19.1 KB, 99 views)
Boomer is offline   Reply With Quote
Old 11-13-06, 11:48 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After new driver install, modelines don't work

The first half of the bug report is seemingly missing from the bug report that you attached. Also, there are no modelines in your xorg.conf. According to the X log in the bug report, X is running at 1280x1024, which is the first mode you requested. I don't think I understand the problem that you're reporting.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-14-06, 12:57 AM   #7
Boomer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default Re: After new driver install, modelines don't work

Ah, sorry. That wasn't the right file, I'm out of it I've been trying so much stuff that I lost track of what I was doing This is the right one and notice the just one modeline which I put in just to test.
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.tar.bz2 (20.6 KB, 95 views)
Boomer is offline   Reply With Quote
Old 11-14-06, 10:51 AM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After new driver install, modelines don't work

You're not requesting the modeline you created in the latest bug report.
netllama is offline   Reply With Quote

Old 11-15-06, 03:29 PM   #9
Boomer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default Re: After new driver install, modelines don't work

The effect would be identical minus the print out of the modelines in the xorg.conf file. And I am certain it is the new driver. I installed over with the previous one and everything is like before. I have 20+ modelines and they all work including the one on this bug report. Besides, the bug isn't only about the missing modelines, that's just what I care about. Like I said, the list of resolutions goes berserk with wrong refresh rates listed. I don't think anyone wants that anyways.
Boomer is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 04:12 PM   #10
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: After new driver install, modelines don't work

Boomer,
If you're using xrandr to list the refresh rates, please see the documentation for "DynamicTwinView" in the README: http://download.nvidia.com/XFree86/L...ppendix-d.html
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 11-16-06, 12:49 AM   #11
Boomer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default Re: After new driver install, modelines don't work

Success...

Option "DynamicTwinView" "false"

that was the magic word.

A lot of modes weren't overwritten by modelines like before, but I guess I'll figure that out later. They're all working on the new driver now.

Thank you.
Boomer is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
How to install my nvdia driver... danyal_r NVIDIA Linux 2 10-11-02 12:06 PM
Getting bizarre errors with driver install clutch NVIDIA Linux 1 09-14-02 09:53 PM
NVIDIA driver doesn't install successfully on RH 7.3 Sunni NVIDIA Linux 3 08-28-02 02:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.