Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-16-03, 02:01 AM   #1
yye00
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Unhappy Redhat 9 geforce 2 black screen

I have recently tried to upgrade my RH8 to RH9. My system is an P4 1.5 GHz 128MB RAM geforce 2 MX400 64MB VRAM, and worked well with RH8. Once I boot from the RH9 CD1 (once the xserver starts) I get a monitor message of no input signal detected and the monitor turns black. I know that stuff is happening, I can hear the CDROM and HD working, but to no avail. I even installed RH9 using the text only mode, and I installed RH9. Grub boots fine and when I select RH9 as my OS, it starts, until I get the same thing (black screen) on the Xserver. Has anybody had this problem?? Does anybody know how to solve it??
yye00 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 12:40 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

The opensource "nv" driver, used by RH's installer and your default X driver, has some known issues with flatpanels. The accelerated nvidia driver does not have these issues.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 03:31 PM   #3
gafami
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 17
Default

-

Last edited by gafami; 06-10-10 at 07:36 AM.
gafami is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 03:33 PM   #4
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

gafami: do you have an SMP machine?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 03:49 PM   #5
gafami
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 17
Default

-

Last edited by gafami; 06-10-10 at 07:36 AM.
gafami is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 03:51 PM   #6
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

This is a known issue - DVI->SMP causes a hang. The current workarounds are to use an analog cable, or to fall back to a UP kernel. We hope to have this resolved *very* soon.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 01:12 AM   #7
yye00
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default solution??

any solutions to this problem? I also did try mandrake 9.1 yesterday, it installs in graphical mode yet crashes upon booting. Is there a way to solve this? Any suggestions at all?


NB I do not know what SMP stands for. Exactly what is it?
yye00 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 01:36 AM   #8
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

yye00: Your problem appears to be a flatpanel recognition bug in the opensource "nv" driver; this is not present in the accelerated "nvidia" driver. Please download 1.0-4349 from www.nvidia.com and install it.

SMP stands for Symmetric Multi Processing - it means two or more CPUs.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote

Old 04-17-03, 01:52 AM   #9
yye00
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default Ctrl+Alt+BackSpace

the funny thing is the following: after booting and the black screen I try to shut down the x server to get a command line, so I hold down Ctrl+Alt+BackSpace and nothing happens. The computer churns for some time and then stops. Is there a way to boot in text mode without enabling Xserver? would interactive setup help in this?

Thank you
yye00 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 12:49 PM   #10
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Yes - boot to runlevel 3 instead of 5. You can do this by editing your grub (or lilo) kernel boot line and adding a 3 to the end. With grub, you can do this on the fly. With lilo, just type 'linux 3' (or whatever your default choice is).

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 03:01 AM   #11
yye00
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default thanks

thanks it worked out great!!!
yye00 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 06:01 AM   #12
gafami
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 17
Default

-

Last edited by gafami; 06-10-10 at 07:37 AM.
gafami is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
Black screen after switching between graphical virtual consoles five times rrr-wtf NVIDIA Linux 1 05-21-12 04:40 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
RedHAT didn't like nVidia GeForce 4 MX 440 alfa2k1 NVIDIA Linux 13 08-09-02 05:06 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.