Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-24-06, 01:54 AM   #1
tmack
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 35
Default System Crash w/ 9742 Driver and 8800GTX

I am the (semi)proud owner of a 8800GTX card from XFX.

Unfortunately, when I start X, the screen goes black and the computer becomes unresponsive from the keyboard and through SSH. I can still ping it, however.

I've tried using irqpoll, irq=poll and nofb when booting the kernel to no avail.
I'm using a a default config generated by nvidia-xconfig.

Hardware:

AMD X2 4400+
XFX 8800 GTX
Biostar 939 SLI Motherboard w/ Nvidia chipset
Dell 3007WFP 30" Flat Panel Monitor

The 8800GTX works fine in windows (where I am typing this from). Using the latest official release driver for that platform.

My last card, an XFX 7950 GX2, works fine with both Windows and Linux with the latest stable release driver.

I've seen another similar type of issue on this forum with an Apple Cinema 30" display, maybe this is related? I believe it's possible Dell and Apple get them from the same OEM manufacturer.

In any case, I am attaching the nvidia bug report, installer and my Xorg log.

Thanks!
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (94.4 KB, 100 views)
File Type: log nvidia-installer.log (25.7 KB, 89 views)
File Type: log Xorg.0.log (18.9 KB, 106 views)
tmack is offline   Reply With Quote
Old 11-24-06, 02:30 PM   #2
Linuxsteven301
Registered User
 
Linuxsteven301's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 20
Default Re: System Crash w/ 9742 Driver and 8800GTX

Quote:
@tmack: there's a known problem that could result in the symptoms you describe; this problem should be resolved in the next driver release.
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...=1#post1077556

They know the bug and should be fix in next release SWEET!!!!
__________________
1. Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI | Intel E6600 | 2Gb pc6400 ddr2 |Evga 8800GTX | SilverStone ST75ZF | Winxp pro |

2. Chaintech VNF3-250| AMD 64 3700+ | 1Gb pc3200LL | Suse 10.X | Gainward 512Megs 7800GS+ Agp 7900 core

3. Toshiba Q35 | Intel T2500 | 2Gb pc 5300 ddr2 | MCE05 | Nvidia 7600 256Megs | 2x 100Gb sata 5400 rpms | 17inch 1920x1200
Linuxsteven301 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.