Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-26-06, 07:01 PM   #1
hoehlenknarf
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default No LAN / Sound on SuSE10.1 / 2.6.16.13-4 kernel

Hello folks,

I`ve problems configuring my LAN and audio -devices.

My system:
2.6.16-13-4-default
SUSE10.1
mainboard: asrock k8nf6g-vsta.
chipset: nvidia nf-6100-405.
integrated lan chip: realtek phy rtl8201cl

After having read http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=73925
I modprobed forcedeth, i810_audio and snd-hda-intel successfully (at least I guess ).

lsmod:
...
forcedeth
snd_hda_intel
snd_hda_codec
snd_pcm
snd
i810_audio
ac97_codec
sis900
mii
soundcore

...
and so on (sorry, cannot cut-and-paste the output )
Due to the fact that those modules were already available in the SuSE 10.1 distribution, I did not have the feeling that i should download-and-install some drivers any more (?).

lspci tells me things like
RAM memory: nVidia Corporation Unknown device ...
ISA Bridge: nVidia Corporation Unknown device ...
SMBus: nVidia Corporation Unknown device ...
RAM memory: nVidia Corporation Unknown device ...
Co-processor: nVidia Corporation Unknown device ...
USB Controller: nVidia Corporation Unknown device ...
USB Controller: nVidia Corporation Unknown device ...
PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device ...
Audio device: nVidia Corporation Unknown device 03f0 (rev a2)
IDE interface: nVidia Corporation Unknown device ...
Bridge: nVidia Corporation Unknown device ...
IDE interface: nVidia Corporation Unknown device ...
PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device ...
PCI bridge : nVidia Corporation Unknown device
VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device ...
Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Hyper Transport Technology Configuration

...

In my oppinion this doesn`t look very well, am I right?
I tried to configure the network interface and the sound device via yast2, but had no success (no hardware was found).
To be honest I don't have a lot of experience in things like that, so could anyone please tell me how I can make these things run?


Thanks in advance!
Hoehlenknarf
hoehlenknarf is offline   Reply With Quote
Old 11-27-06, 02:56 PM   #2
hoehlenknarf
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default Re: No LAN / Sound on SuSE10.1 / 2.6.16.13-4 kernel

Hi, it`s me again.

I solved the problem concering the network-device. I "just" had to install the 2.6.18.2 - default-kernel and reboot. It seems that the forcedepth-module did not work properly with the older kernel and my hardware. (Due to dependency-problems I also had to install new versions for irq-balance, perl-boodloader and limal-bootloader).

Unfortunately my sound card is still not working. So there is still room for impressing me with your knowledge.

So here some more deatils:
Code:
# lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 03ea (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation Unknown device 03e0 (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation Unknown device 03eb (rev a2)
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 03f5 (rev a2)
00:01.3 Co-processor: nVidia Corporation Unknown device 03f4 (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation Unknown device 03f1 (rev a2)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation Unknown device 03f2 (rev a2)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 03f3 (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation Unknown device 03f0 (rev a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation Unknown device 03ec (rev a2)
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation Unknown device 03ef (rev a2)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation Unknown device 03f6 (rev a2)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 03e8 (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 03e9 (rev a2)
00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 03e9 (rev a2)
00:0d.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device 03d1 (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control

# modprobe -v snd-hda-intel
insmod /lib/modules/2.6.18.2-20061125183539-default/kernel/sound/core/snd-timer.ko
insmod /lib/modules/2.6.18.2-20061125183539-default/kernel/sound/core/snd-pcm.ko
insmod /lib/modules/2.6.18.2-20061125183539-default/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-codec.ko
insmod /lib/modules/2.6.18.2-20061125183539-default/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko

# modprobe -v snd-intel8x0

# lsmod
Module                  Size  Used by
snd_hda_intel          23060  0
snd_hda_codec         164352  1 snd_hda_intel
snd_intel8x0           36764  0
snd_ac97_codec         95648  1 snd_intel8x0
snd_ac97_bus            6400  1 snd_ac97_codec
snd_pcm                86916  4 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_intel8x0,snd_ac97_codec
snd_timer              27908  1 snd_pcm
snd                    61188  6 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer
i810_audio             38420  0
ac97_codec             22284  1 i810_audio
lp                     15652  0
parport_pc             42084  1
parport                39752  2 lp,parport_pc
sg                     38044  0
st                     40860  0
sr_mod                 20132  0
af_packet              29320  0
joydev                 13504  0
xt_pkttype              6016  3
ipt_LOG                10624  9
xt_limit                6912  9
cpufreq_ondemand       10892  1
cpufreq_userspace       9088  0
cpufreq_powersave       5888  0
powernow_k8            18208  0
freq_table              8832  1 powernow_k8
snd_page_alloc         14472  3 snd_hda_intel,snd_intel8x0,snd_pcm
edd                    13892  0
button                 10896  0
battery                14340  0
ac                      9476  0
ip6t_REJECT             9344  3
xt_tcpudp               7296  5
ipt_REJECT              9472  3
xt_state                6272  12
iptable_mangle          7040  0
iptable_nat            11524  0
ip_nat                 21804  1 iptable_nat
iptable_filter          7168  1
ip6table_mangle         6528  0
ip_conntrack           52960  3 xt_state,iptable_nat,ip_nat
nfnetlink              11032  2 ip_nat,ip_conntrack
ip_tables              17604  3 iptable_mangle,iptable_nat,iptable_filter
ip6table_filter         7040  1
ip6_tables             18756  2 ip6table_mangle,ip6table_filter
x_tables               18180  10 xt_pkttype,ipt_LOG,xt_limit,ip6t_REJECT,xt_tcpudp,ipt_REJECT,xt_state,iptable_nat,ip_tables,ip6_tables
ipv6                  263584  13 ip6t_REJECT
loop                   20488  0
dm_mod                 60184  0
ehci_hcd               34696  0
ohci_hcd               23428  0
usbcore               114896  2 ehci_hcd,ohci_hcd
forcedeth              44804  0
soundcore              13792  2 snd,i810_audio
ide_cd                 42272  0
cdrom                  38432  2 sr_mod,ide_cd
sis900                 27392  0
mii                     9600  1 sis900
reiserfs              237312  2
pata_amd               16396  0
amd74xx                17692  0 [permanent]
fan                     8964  0
thermal                18568  0
processor              34664  2 powernow_k8,thermal
ide_generic             5504  0 [permanent]
sata_nv                15492  0
libata                117908  2 pata_amd,sata_nv
sd_mod                 24576  0
scsi_mod              136968  5 sg,st,sr_mod,libata,sd_mod
ide_disk               20480  4
ide_core              129992  4 ide_cd,amd74xx,ide_generic,ide_disk

# uname -a
Linux kirke 2.6.18.2-20061125183539-default #1 SMP Sat Nov 25 18:35:39 UTC 2006 i686 athlon i386 GNU/Linux
Yast2 does not find any sound device. All my attempts installing a new one maually failed.

Any ideas?

Regards,
Hoehlenknarf

Last edited by hoehlenknarf; 11-27-06 at 03:22 PM.
hoehlenknarf is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random crashes, NVRM Xid messages Iesos NVIDIA Linux 90 10-04-12 03:27 AM
Corrupted display - 302.17 - Dell Precision T3500 (G98 [Quadro NVS 295]) gbailey NVIDIA Linux 1 06-27-12 10:24 AM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
Crash when logout from X TGL NVIDIA Linux 10 09-13-02 08:22 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.