Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-29-06, 10:46 AM   #1
ehask71
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Left Screen Blank after resume???

Hello,

Everything works fine until I leave my system for a long time and monitors blank. I move my mouse and only the right display comes back on. ctrl + Alt + Backspace will fix it but I hate doing it. I am afraid to leave unsaved work on this system. I have ACPI=no in my grub conf

Any Ideas???

RedHat WS4 x64bit
2.6.9-42.0.3.ELsmp #1 SMP Mon Sep 25 17:24:31 EDT 2006 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Nvidia Driver 1.0-9629 x86_64
2 Dell 19inch DFP connected via DVI
Nvidia 550 PCI Express
Dell Precision Pro 490 with only 1 CPU installed
4 GB Ram

Eric
ehask71 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-06, 10:50 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Left Screen Blank after resume???

Why are you disabling ACPI support? Does this problem persist if ACPI isn't disabled?

Please generate and attach an nvidia-bug-report.log while this problem is present.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-29-06, 11:58 AM   #3
ehask71
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Left Screen Blank after resume???

The problem was present before disabling the ACPI I did that to see if I could force it not to blank monitors. I will post a bug report in a min

Thx
Eric
ehask71 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-06, 03:14 PM   #4
ehask71
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Left Screen Blank after resume???

Ok here is the info

Eric
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (27.4 KB, 95 views)
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (25.9 KB, 112 views)
ehask71 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-06, 03:37 PM   #5
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Left Screen Blank after resume???

This looks like it might be a known issue with the firmware in some Dell flatpanels.

If you swap the DVI connectors on the graphics card where the two displays are connected, does the problem follow the display or the DVI connector?

Does this problem persist if you run "xset -dpms" ?
Does this problem also reproduce with an older or newer (1.0-9642) driver?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-30-06, 10:13 AM   #6
ehask71
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Left Screen Blank after resume???

netllama,

xset -dpms seems to fix the problem. How can I set this automatically when X is started??

Eric
ehask71 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-06, 10:51 AM   #7
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Left Screen Blank after resume???

You could try adding the command to ~/.xinitrc, however that would only take effect once the user had logged into X.
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVS3100 (Thinkpad T410) blank screen on resume NvFuchs NVIDIA Linux 2 05-15-12 01:02 PM
[Bug Report] Xid error after resume with 307.02, and compiz stops working. John K. NVIDIA Linux 0 05-09-12 02:42 PM
Stubborn screen res problem Alpsoandso NVIDIA Linux 6 05-03-12 06:00 PM
Toshiba Sat 1950 screen setup beaulieu NVIDIA Linux 7 06-13-03 03:17 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.