Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-13-03, 07:43 PM   #1
nicola.dinisio
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Unhappy GeForce4 MX440, no 3D acc. with SuSE 8.2

Hello,
I have just installed SuSE 8.2 on my system and I can't get 3D acceleration to work. I install the NVIDIA GLX drivers (in NVIDIA-Linux-x86-1.0-4349.run), then I switch to runlevel 5, and as soon xdm service is called the screen switch to "blank". It just the screen, the system keep running, but I'm forced to restart the machine, remove the driver (starting in rescue mode) and then I restart the machine and the X-server works again.

My system has the following pieces:

Video card: ASUS V9180 Magic/T 64MB-DDR GeForce4 MX440-8x
Motherboard: ASUS A7V8X SoA VIA Apollo KT400 USB2
Processor: AMD Athlon 2000+
OS: SuSE 8.2 plain vanilla.

Unfortunately I don't have the file /proc/driver/nvidia/cards/0 so I don't know how to fetch my video card BIOS revision. But the KDE hardware information applet tells me that the revision of the video card is 162 and that it has GLX extensions...
You find attached my XF86Config file (renamed as XF86Config.txt).

I hope someone has the right answers

Cheers
Nicola
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (8.5 KB, 149 views)

Last edited by nicola.dinisio; 04-13-03 at 08:09 PM.
nicola.dinisio is offline   Reply With Quote
Old 04-13-03, 07:52 PM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...&threadid=9927

Known problem with KT400 and AGP 8x.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 07:45 PM   #3
nicola.dinisio
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Thumbs up

Thanks bwkaz!
3D it works fine now

I'm just upset that the driver NVIDIA-Linux-x86-1.0-4349.run didn't work out of the box. It looks like an old problem (dating at least 6 months ago) so I wonder why the driver didn't tackle it...
nicola.dinisio is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 09:14 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Quote:
Originally posted by nicola.dinisio
It looks like an old problem (dating at least 6 months ago)
??? How do you figure? The thread I linked to had its first post exactly one week ago...
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 03:33 AM   #5
nicola.dinisio
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Default

Sorry,
I read the registration date of Andy Mecham (Registered: Jul 2002) instead of the post date!!!

It was late in the night.... I'd better went to bed
Notwithstanding that I installed some 3D games and enjoyed them so much that this morning I came 40 minutes late to work...

thankx again (to Andy too)
Cheers
nicola.dinisio is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 10:31 AM   #6
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

D'oh! I hate it when I do stuff like that.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 02:56 PM   #7
nileshbansal
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: India
Posts: 30
Default Re: GeForce4 MX440, no 3D acc. with SuSE 8.2

Quote:
Originally posted by nicola.dinisio

I have just installed SuSE 8.2 on my system
Just one query, from where did you got SuSE 8.2. I am unable to find SuSE on any of the FTP sites.
__________________
--nilesh
I computer without windows is
like a fish without bicycle
nileshbansal is offline   Reply With Quote
Old 04-23-03, 06:02 PM   #8
nicola.dinisio
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Default Re: Re: GeForce4 MX440, no 3D acc. with SuSE 8.2

Quote:
Originally posted by nileshbansal
Just one query, from where did you got SuSE 8.2. I am unable to find SuSE on any of the FTP sites.
I bought it on-line from SuSE (www.suse.de)
nicola.dinisio is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GeForce4 MX440 igel4u NVIDIA Linux 2 09-24-02 05:47 AM
GeForce4 not detected in Suse 7.3 sa133 NVIDIA Linux 1 07-28-02 05:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.