Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-17-03, 09:11 PM   #1
vigna
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default Messed up colors on NVidia + Red Hat 9 + Apple Cinema Screen DFP

I just installed Red Hat 9 and the latest NVidia
driver (NVIDIA-Linux-x86-1.0-4349).

Everything used to work perfectly with RH8 and
NVidia (4191), but now I get garbled colors
probably due to bad color depth...

Is there something obvious that I am missing?

A snapshot of what the monitor looks like can
be found at
http://www.cs.ucsb.edu/~vigna/monitor.jpg
Thanks a lot!!

G
Attached Files
File Type: txt info.txt (32.4 KB, 116 views)
vigna is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 11:10 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Are your cables tight? Does falling back to 1.0-4191 restore sanity? What color depth does your X log indicate you're using?

Nice google search...

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 04:16 AM   #3
Ben Liblit
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
Default You're not alone

That's precisely what my messed up colors look like, reported in an earlier thread. Another Linux user is seeing the same thing. The bug is cross platform: a Windows user has also reported seeing this problem.

We're not just all seeing wrong colors; we're all seeing the same wrong colors. The most obvious change is that light greys become yellow, and dark greys become blue. All colors are changed in various ways, though. The first thread linked to above has a more detailed description.

So now we've got several reports of this on two platforms with a couple of different driver versions and assorted digital displays. Hopefully all of that will help the good folks at NVIDIA reproduce and fix the problem soon....
Ben Liblit is offline   Reply With Quote
Old 04-18-03, 03:29 PM   #4
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

I've got it reproduced here. Thanks for the info!

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-22-03, 06:56 PM   #5
vigna
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default

Andy,

You said you were able to reproduce the bug.
Do you have any suggestion about how to fix
the problem or an ETA for a solution?

I tried to downgrade to the previous driver but it
doesn't work
rpm -Uvh NVIDIA_kernel-1.0-4191.rh80up.i686.rpm
error: Failed dependencies:
kernel = 2.4.18-14 is needed by NVIDIA_kernel-1.0-4191.rh80up

I have a 2.4.20 kernel. Is it possible to post
a 4191 driver for the latest RH 9.0 kernel?

That would be great!

Thanks
vigna is offline   Reply With Quote
Old 04-22-03, 07:09 PM   #6
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

I don't have an ETA for a fix, unfortunately.

Because of changes that RH9 pulled into their kernel and glibc, no driver before 1.0-4349 will work.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-23-03, 07:11 PM   #7
vigna
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default

Andy,
I don't know if this is of any help, but I re-installed
RH 8.0 with 4191 (a previously working config)
and the monitor still looks like crap... sorry, like
weird.

Is it possible that the new driver performs some
permanent changes to the card (NVRAM or something)?
Are these changes reversible?

Thanks a lot!

G
vigna is offline   Reply With Quote
Old 04-24-03, 05:36 PM   #8
vigna
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default Is the new update (April 24) supposed to take care of the weird color problems?

I tried the upgrade but it didn't change much...

Thanks!
vigna is offline   Reply With Quote

Old 04-24-03, 05:47 PM   #9
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Unfortunately, 1.0-4363 didn't address this problem. It's still being worked on.

I'm sorry for the inconvenience...

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
Red Hat 7.3 2.4.18-3 & Nvidia drivers Daelin NVIDIA Linux 2 10-07-02 08:02 AM
Red Hat null(limbo beta 3), guide to install Nvidia Drivers utiel NVIDIA Linux 21 09-30-02 05:32 PM
Nvidia 1.0-2960 and Red Hat 7.3 Kernal 2.4.18-5 Cheetah NVIDIA Linux 30 08-23-02 10:50 AM
nVidia drivers + Red Hat Linux 7.3 Error404 NVIDIA Linux 17 08-16-02 11:34 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.