Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-24-03, 12:18 PM   #1
mvp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Denmark
Posts: 11
Default login trouble with samba/swat

Hello people.

I just installed samba and then swat on my debian server, and enabled it in ident.. now, when i connect to http://host:901 it asks me for login/pass, when i type in root and the password it says "username or password incorrect".
Can anyone tell me how i can add users, so i will be able to login using my root account
mvp is offline   Reply With Quote
Old 04-24-03, 03:00 PM   #2
Ralph Scharpf
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 15
Default smbpasswd

Hi mvp,

why did you post samba questions into an nvidia hardware group?

I'm no samba expert and happy when it runs on my machines (I have some old OS/2 machines I am using together with samba, no M$ machines). But perhaps the following will help solving your problem.

Perhaps you have enabled encrypted passwords (I think these are default) without setting passwords for you users. So you should add an encrypted password for every user you woupld like to use with samba.

You can use smbpasswd -a <user> to add a password for <user>. Passwords are stored in /etc/samba/smbpasswd (or where else samba has its configuration). If <user> has already been added to smbpasswd you need not to give the "-a" option.

Good luck

Ralph
Ralph Scharpf is offline   Reply With Quote
Old 04-25-03, 09:46 AM   #3
mvp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Denmark
Posts: 11
Default

Hey Ralph

I posted the question here because i think it falls in under the category linux software on this website

after playing around with it i tried the "smbpasswd -a user" cmd and it works fine when trying to access my comp via \\ip\
it still dosen't work when i try to enter by the web using swat, "http://host:901". but i have uninstalled swat for now, and installed webmin, its pretty easy to share dirs through samba that way
thanks for your help

/Michael
mvp is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to totally get rid of nvidia-settings configurations on login gfxdrone NVIDIA Linux 10 06-27-12 01:29 PM
Time For A Reckoning: 38 Studios In Trouble? News Archived News Items 0 05-15-12 08:10 AM
POSSIBLE AGP TROUBLE (mandrake 9.0) chrono86 NVIDIA Linux 4 10-12-02 12:09 PM
NVidia Trouble ixion NVIDIA Linux 4 09-27-02 08:08 AM
trouble enabling 3d mukluk123 NVIDIA Linux 3 08-12-02 01:52 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.