Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-27-06, 09:41 AM   #1
Sabah
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

Hello All,

The default nv driver works fine , but cannot use it for Beryl!
So, I was told to install the nvidia driver instead.
But the 9631, which I think is the latest, is causing the dreaded Black screen syndrome!

I tried searching the threads, but the suggestions do not seem to fix my problem.

Attached are some log files for your reference. Please let me know if you need any more more info.

Please help.

Thanks
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (131.2 KB, 113 views)
File Type: log nvidia-installer.log (27.2 KB, 107 views)
Sabah is offline   Reply With Quote
Old 12-29-06, 10:50 PM   #2
redptam
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

I have tried the 9631 drivers for my laptop which has the GeForce 420 Go and I am having the same problems mentioned by Sabah. Black screen where the brightness (gamma?) fluctuates. Sometimes, the screen may be half black, half white, or a quarter may be white and the rest black. Regular nv driver works fine. FC 5
redptam is offline   Reply With Quote
Old 12-31-06, 07:12 AM   #3
Sabah
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

Try 7184 it worked for me , until I messed up my xorg.conf file and now I am struggeling to fix it!
I am not sure though which is more recent the 9631 or the 7184, both are for legacy Nvidia cards (In this case GeForce 420 Go)!
Sabah is offline   Reply With Quote
Old 12-31-06, 07:41 AM   #4
Nuke-Refugee
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 10
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

If you're using a laptop, the driver probably uses the external screen (even if there's no screen attached) which would explain your problem.
I solved this problem on my laptop by forcing the driver to ignore all display devices except the internal screen. In the "device" section of your xorg.conf add this:

Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT, TV"

If your system is already on you can switch to a virtual console with Ctrl-Alt-F1 (or F2, F3, ...) and if you still don't have any control then you can start directly in text mode by passing the option "runlevel 3" at boot time, then edit your xorg.conf file with vi for example.


Seb.
Nuke-Refugee is offline   Reply With Quote
Old 12-31-06, 11:19 AM   #5
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

Or you could just set UseDisplayDevice to DFP.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 12-31-06, 11:28 AM   #6
Sabah
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

Is the 9631 better than 7184?
Sabah is offline   Reply With Quote
Old 12-31-06, 11:42 AM   #7
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

1.0-7184 is only meant for legacy GPUs which are listed in its README. 1.0-9631 is meant for all GPUs older than NV3x which aren't already supported in 1.0-7184.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-01-07, 03:50 AM   #8
Sabah
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

My GeForce4 420 Go is included in both README file !
Again, which driver should I use? the 9631 or the 7184?
Logic say, I should use the 9631, but mu Ubuntu repos. offer me only the 7184!

Last edited by Sabah; 01-01-07 at 06:53 AM.
Sabah is offline   Reply With Quote

Old 01-01-07, 03:52 AM   #9
Sabah
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

Thanks Guys,

It is working now
Let me just summeries what happened here for those who have similar setup:

I have a OEM Laptop called Spectec ACL-10 , P4 with GeForce4 420 GO and 32MB of video RAM.
I installed Ubunto Edgy Eft on it and wanted to enjoy Beryl (Eye Candy)
I tried several drivers, but 9631 Nvidia driver worked after I added the DFP option mentioned above.
following the instruction here http://wiki.beryl-project.org/wiki/I...tu/Edgy/nVIDIA did the job.

Thanks again for all who helped.
Sabah

Last edited by Sabah; 01-01-07 at 07:03 AM.
Sabah is offline   Reply With Quote
Old 01-01-07, 12:57 PM   #10
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

You should always use the latest driver version which supports your GPU. In this case its 1.0-9631.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-08-07, 06:21 PM   #11
gr83
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4
Default Re: Black Screen when using NVIDIA Module 1.0-9631 on GeForce4 420

I have the same issue but the below options did not help

IgnoreDisplayDevices
ConnectedMonitor
UseDisplayDevice
UseEDID

and messing around with TwinView didnt help. I have to use an external LCD (direct rendering wokring) to get some video in either X or terminal. It works fine with the nv driver at 1920x1200 but nothing with the 8776 drivers from livna or latest 9746 manually installed. This is an FC5 x86 install btw

edit: it's not the resolution being the problem either (at least I dont think it is) as 640x480 doesnt work either.
gr83 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.