Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-15-07, 10:09 PM   #1
dkossman
Don in LA
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Question bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

I am unable to get playback of mpeg2 1080i files to work. files play,k ut the playback stutters horrifically and eventually just stops. this does NOT seem to be a CPU issue, as i can run "top" during playback and CPU is generally less than 40% busy. so it seems that the card is doing mpeg decoding in hardware.

i see the same issue whether i pull the data from a hard drive, or directly from my ATSC DVB tuner (pcHDTV5500).

i am using the following software:
- latest ubuntu edgy 6.1
- latest nvidia binary driver 9746
- gxine 0.5.7 (same problem or worse with mplayer)
- xxmc driver (same or worse with xvmc, xv, etc)
- latest pchdtv 5500 driver from pchdtv site
- BIOS: AGB aperture set to 128Mb

hardware
- soyo ultra dragon with celeron 2Ghz, AGP4x
- 512Mb ram
- ATA133 250Gb hdd
- nvidia PNY 6200 AGP (@4x - motherboard is only 4x)
- pchdtv5500 (connected to terrestrial antenna)
- Sony KDS60A2000 (1080p) TV connected to component adapter of the nvidia 6200

====================

starting gxine from an xterm:
myth@myth:~$ gxine dvb://KCET-HD
video_out_xxmc: Unichrome CPU saving is off.

(gxine:5590): Gtk-CRITICAL **: gtk_style_detach: assertion `style->attach_count > 0' failed
lirc: cannot initialise - disabling remote control
lirc: maybe lircd isn't running or you can't connect to the socket?
CDROMREADTOCHDR: Input/output error
WARN: could not retrieve file info for `image.nrg': No such file or directory
WARN: can't open nrg image file image.nrg for reading
input_dvb: continuing in get_instance
input_dvb: ERROR: Trying to get lock...
pid type 0x81, has audio 0
libmpeg2: output port has XxMC capability
video_out_xxmc: Using hardware decoding for this stream.
Warning! Changing xoverlay

--> video plays, but stutters horribly.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (113.8 KB, 144 views)
dkossman is offline   Reply With Quote
Old 01-15-07, 11:41 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

Does this problem also reproduce with mplayer?
Where can I obtain movie content which reproduces this problem?
Does this problem persist if you're not using the Composite extension in X?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-16-07, 09:08 AM   #3
dkossman
Don in LA
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Default Re: bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

Thanks for the reply. Yes, i have exactly the same issue with mplayer.
To test, i used a stream i captured as an mpg file from my HD tuner card- it is 500Mb, i can upload it if you have an FTP site i can use.

I'll try turning off the Composite extension and let you know what happens.

One more datapoint: i tried running glxgears and got about 1400 FPS. this may be a silly question but what FPS performance do i need to play back a 1080i HD mpeg stream?

thanks
- Don
dkossman is offline   Reply With Quote
Old 01-16-07, 11:52 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

glxgears is not a benchmark, so its results aren't indicative of anything.

If this only reproduces with Composite, then it sounds like a compositing manager problem, and not a driver bug. If this problem persists without Composite, I'll provide you with a location to upload the content.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-17-07, 12:23 AM   #5
dkossman
Don in LA
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Default Re: bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

I didn't have Composite specifically enabled in xorg.conf, but in any case i added a section to disable it - and see the same stutter problems.

by the way, I also tried enabling/disabling Vsync in nvidia-settings - didn't seem to have any effect.

I'd be happy to upload the test file if you can provide access details.

regards
- Don
dkossman is offline   Reply With Quote
Old 01-17-07, 10:55 AM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

I've sent you a PM with details where you can upload the content.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-18-07, 12:38 AM   #7
dkossman
Don in LA
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Default Re: bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

i started the transfer (about 500mb) but the ftp server seemed to go down after a couple of hours, and i was unable to log back in. i've got a DSL connection, and upload speeds are not very fast. anyway, i'm not sure if the resulting file (test3.mpg) will be useful, but have a look. let me know when i can retry...
dkossman is offline   Reply With Quote
Old 01-18-07, 11:59 AM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: bad stutter viewing 1080i on 6200 agp

I don't see anything uploaded to the FTP server. Is there a reason why you can't capture content of a smaller duration so that its not 500MB in size?
netllama is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gainward GeForce4 Ti 4200 and overclocked AGP Prefect47 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 6 09-16-02 03:50 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.