Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-03-03, 01:09 PM   #1
archish
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: India
Posts: 19
Default peoblem with loading modules

When I run 'nv_check.sh' all seems to be right except at last when it checks the kernel module are loaded correctly or not. It gives the following suggestion which i dont understand.

"The kernel device /dev/nvidia1 does not exist, is not a device,
or does not have the proper permissions set. This dev entry should
have been created when you created the kernel module. If you
compiled the module by hand, you may have to create this device
manually (major number 195, minor number 1). After this is done,
please run this script again."

I am using

GeForce2MX 64MB card
the latest nvidia driver
Mandrake 9.1 distro

I have also attached the two files, config and log files. Kindly help me.
archish is offline   Reply With Quote
Old 05-03-03, 01:11 PM   #2
archish
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: India
Posts: 19
Default

This is the log file
could not attach to first post
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (25.2 KB, 123 views)
archish is offline   Reply With Quote
Old 05-03-03, 01:16 PM   #3
archish
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: India
Posts: 19
Default

This is the config file
Attached Files
File Type: txt xf86config-4.txt (2.7 KB, 135 views)
archish is offline   Reply With Quote
Old 05-03-03, 03:32 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

nv_check is horribly old, and doesn't understand a lot of the things that this version of the nVidia driver does. The kernel module's name has changed, for one, and the script doesn't support devfs, for two (this last problem is what you're seeing).

Don't bother with the script -- if you've run the installer and edited your XF86Config file, it should be good to go.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 02:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 11:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 09:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 11:16 PM
RH7.3 and nForce - can't find the module dmw400 NVIDIA Linux 4 08-05-02 01:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.