Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-29-07, 07:48 PM   #37
MichaelH
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

I am guessing you mean the video card. I am assuming it is working, because I am using it now with the 'nv' driver.
MichaelH is offline   Reply With Quote
Old 01-29-07, 07:59 PM   #38
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

Actually, I'm referring to all the components in the system (RAM, CPU, etc). Since X is crashing just trying to load one of its modules (glx), this is happening before the graphics card is even in the picture.

And just because the 'nv' driver works doesn't mean that the videocard is not faulty. The 'nv' driver interacts with very little of the GPU on a graphics card.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-29-07, 10:34 PM   #39
MichaelH
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

Well I got rid of the problem about the aperture. The new BIOS let me set it to 64MB. However, that did not fix my problem. All hardware appears good.
MichaelH is offline   Reply With Quote
Old 01-29-07, 10:54 PM   #40
MichaelH
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

I did a google search and found this link:

http://download.nvidia.com/XFree86/L...hapter-05.html

It stated that sometimes you need to just rerun ldconfig. Here is what I got.

[root@TAZ sbin]# ./ldconfig
./ldconfig: /usr/lib64/libGL.so is not an ELF file - it has the wrong magic bytes at the start.

./ldconfig: /usr/lib64/libGL.so.1.0.9746 is not an ELF file - it has the wrong magic bytes at the start.

./ldconfig: /usr/lib64/libGL.so.1 is not an ELF file - it has the wrong magic bytes at the start.

Could this be the problem? If so, how do you fix?

Michael
MichaelH is offline   Reply With Quote
Old 01-30-07, 12:36 AM   #41
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

Sounds like the files are corrupted. You could try reinstalling the driver.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-30-07, 04:35 PM   #42
ak2007
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

Hi,

I am using the 7600GS + 512 MB ram. Had also problems to get it working.
The driver I am using is: nvidia driver version 1.0-9746.

My xorg.conf is attached and named as xorg.txt

Hope this will help.

Best regards,
Aart
Attached Files
File Type: txt xorg.txt (2.3 KB, 129 views)
ak2007 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-07, 11:13 PM   #43
MichaelH
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

Thanks for the post AK2007. I rebuilt the driver and did a file command on the libGL.so.1.0.9746 file and the file looked ok this time. I then changed my config file to use the NVIDIA driver and it started up.

However, I started tvtime and that app ran for about 2 seconds and then the system locked up. Hopefully it does not do it anyother time. Has anyone else seen this.
MichaelH is offline   Reply With Quote
Old 01-30-07, 11:28 PM   #44
MichaelH
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

Well I spoke to soon. I ran google earth and the system locked up. I reset the system and then when it came back up, the mouse would periodically freeze and you could not click on anything.

Any ideas as to what is wrong?
MichaelH is offline   Reply With Quote

Old 02-01-07, 10:18 PM   #45
MichaelH
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

Well, I tried to run google earth again I get an error message saying:

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".

I am running the nvidia driver and I added NvAgp 0 to the xorg.conf file. It appears that my 3D does not work now, but X seems stable.

I am attaching my Xorg.0.log file.
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (42.8 KB, 99 views)
MichaelH is offline   Reply With Quote
Old 02-02-07, 08:44 PM   #46
MichaelH
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Re: GeForce 7600 GS blank screen on reboot

I finally got it working. I added NvAgp "1" to my xorg.conf file, which resolved the 3D acceleration problem and the stability issue. Google Earth works great.
MichaelH is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What You Can Expect From GeForce GRID News Archived News Items 0 06-04-12 05:20 PM
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 11:12 PM
Enhance Max Payne 3, Diablo III with GeForce R300 Drivers News Archived News Items 0 05-22-12 07:30 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 02:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 10:28 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.