Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-26-02, 10:18 AM   #1
danwarner2002
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy Rebuilding nVidia Driver /dev/nvidia1

After successfully rebuilding the RPM packages (I had downloaded the right ones) and ran the test program nvcheck.sh it failed.

It said that the location /dev/nvidia1 did not exist or that it hadn't loaded properly.

Whats wrong?

Dan
  Reply With Quote
Old 08-26-02, 11:41 AM   #2
logan
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 492
Default

make sure the device exists..

You should see nvidia0,1,2,3 and nvidiactl in /dev.

If one or more are missing, run the following:
mknod /dev/nvidia0 c 195 0 ; chmod 666 /dev/nvidia0
mknod /dev/nvidia1 c 195 1 ; chmod 666 /dev/nvidia1
mknod /dev/nvidia2 c 195 2 ; chmod 666 /dev/nvidia2
mknod /dev/nvidia3 c 195 3 ; chmod 666 /dev/nvidia3
mknod /dev/nvidiactl c 195 255 ; chmod 666 /dev/nvidiactl
logan is offline   Reply With Quote
Old 08-26-02, 12:19 PM   #3
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default

/dev/nvidia1 is only needed when you have more than one nvidia card. nvidia0 is used for card1, nvidia1 for card2 ...

So that doesn't have to be that serious.
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 08-26-02, 01:04 PM   #4
logan
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 492
Default

Could be a sign of a greater problem though, maybe makedevices.sh failed to run or crapped out after creating the first device...

Trashed rpm maybe.. Hard to say
logan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memory leak in KDE plasma-desktop process with Nvidia driver shmerl NVIDIA Linux 0 08-07-12 10:27 AM
nvidia driver quality decrease? legluondunet NVIDIA Linux 17 06-26-12 10:03 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.