Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-04-07, 05:59 PM   #1
shshsh
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default Crazy colors with 1.0-96xx drivers with GeForce-3 Ti

The latest drivers (1.0-9746) told me to use one of the legacy drivers (1.0.96xx) with my GeForce-3 Ti. I tried both 1.0-9631 and 1.0-9629, and either of those drivers give me crazy colors - like back in 8 bit times. It's 24 bit depth allright (checked with xdpyinfo), but it's the wrong colors. Trying to adjust gamma with the nvidia-settings didn't help, either.

Going back even further to the 1.0-8776 driver fixed the problem for me.

System info:

openSUSE 10.2 with kernel-default-2.6.18.2-34 running on an elderly Athlon-1800

hwinfo --gfxcard:


22: PCI(AGP) 100.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)
[Created at pci.286]
UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_10de_201
Unique ID: VCu0.VfLtUoByoGE
Parent ID: vSkL.K3WJKbXW3V7
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.0
SysFS BusID: 0000:01:00.0
Hardware Class: graphics card
Model: "Micro-Star International GeForce3 Ti 200"
Vendor: pci 0x10de "nVidia Corporation"
Device: pci 0x0201 "GeForce3 Ti 200"
SubVendor: pci 0x1462 "Micro-Star International Co., Ltd."
SubDevice: pci 0x5105
Revision: 0xa3
Driver: "nvidia"
Driver Modules: "nvidia"
Memory Range: 0xde000000-0xdeffffff (rw,non-prefetchable)
Memory Range: 0xd8000000-0xdbffffff (rw,prefetchable)
Memory Range: 0xddc80000-0xddcfffff (rw,prefetchable)
Memory Range: 0xdfef0000-0xdfefffff (ro,prefetchable,disabled)
IRQ: 11 (52760 events)
I/O Ports: 0x3c0-0x3df (rw)
Module Alias: "pci:v000010DEd00000201sv00001462sd00005105bc03sc0 0i00"
Driver Info #0:
XFree86 v4 Server Module: nv
Driver Info #1:
XFree86 v4 Server Module: nvidia
3D Support: yes
Color Depths: 16
Extensions:
Options:
Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #12 (PCI bridge)


hwinfo --monitor:

24: None 00.1: 10002 LCD Monitor
[Created at monitor.93]
Unique ID: jyhG.Mae5FRQGWmF
Hardware Class: monitor
Model: "SV900MD "
Vendor: TVT
Device: eisa 0x0031 "SV900MD "
Resolution: 1280x1024@60Hz
Size: 376x301 mm
Detailed Timings:
Resolution: 1280x1024
Horizontal: 1280 1328 1440 1688 (+48 +160 +408) +hsync
Vertical: 1024 1025 1028 1066 (+1 +4 +42) +vsync
Frequencies: 108.00 MHz, 63.98 kHz, 60.02 Hz
Driver Info #0:
Max. Resolution: 1280x1024
Vert. Sync Range: 56-60 Hz
Hor. Sync Range: 30-64 kHz
Bandwidth: 108 MHz
Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

attached via DVI


You might want to post another notice in the latest non-legacy driver - at least give users some hint that for some older GeForce cards the 1.0-8776 might work better.

If there are any further questions (and in case I don't get back to this forum soon), you can contact me at

Stefan.Hundhammer at gmx.de


Kind regards
Stefan Hundhammer
shshsh is offline   Reply With Quote
Old 01-12-07, 11:09 AM   #2
Sunflower1970
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Default Re: Crazy colors with 1.0-96xx drivers with GeForce-3 Ti

Hi there.

I'm so glad and relieved I found this post! I've been having this exact problem with my GeForce3 Ti 500 running on a Dell 8200, using a Dell 1702FP with DVI and had installed the latest driver. I'm using Ubuntu Edgy 6.10.

I'm also new to using Linux, so trying to figure this out has been quite a challenge. Now, just figuring out how to install the older driver will be a new challenge. Ah well.
Sunflower1970 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-07, 03:26 PM   #3
shaero
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Default Re: Crazy colors with 1.0-96xx drivers with GeForce-3 Ti

Hi,
I also got the same problem like you and I found another thread where this problem is discussed.
-> http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=77816

The first workaround is that you use the analog connector instead of the dvi connector. or if you don't need the 3D-acceleration then use the oss-nv-driver.

I'm not happy about these workarounds.

At the moment i use the 1.0-9631 driver (openSuse 10.2 rpm) with analog-connector on my Samsung SyncMaster 940BF and a Gefoce Ti 200.
shaero is offline   Reply With Quote
Old 02-19-07, 06:07 PM   #4
silverbolt027
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7
Default Re: Crazy colors with 1.0-96xx drivers with GeForce-3 Ti

**BUMP**

Are there any updates to this issue?? I have to use analog instead of DVI connection, which is a pain.

Thanks!
silverbolt027 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GeForce R304 Beta Drivers Get You Ready For Summer Gaming News Archived News Items 0 06-18-12 09:50 PM
Enhance Max Payne 3, Diablo III with GeForce R300 Drivers News Archived News Items 0 05-22-12 06:30 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
nvidia drivers in a motherboard with AGP 1.0 (motherboard MVP3+) knocker NVIDIA Linux 1 08-19-02 01:57 AM
Best drivers for GeForce SDR and JKII? Clashman NVIDIA Windows Graphics Drivers 2 07-29-02 12:00 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.