Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-27-02, 02:38 AM   #13
jonabbey
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Austin, TX
Posts: 8
Default More crashes

Okay, I've upgraded to RedHat's 2.4.18-10 Kernel, and tried NvAGP set to 0 and 2. In all permutations so far, I still get crashes within half an hour or so of playing.

I just edited /etc/grub.conf to add the mem=nopentium option, and I'll see how that goes, but so far nothing seems able to make the latest NVidia drivers stable on my Athlon (not XP or MP) system.
jonabbey is offline   Reply With Quote
Old 08-27-02, 02:51 AM   #14
jonabbey
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Austin, TX
Posts: 8
Default Nope

Even with mem=nopentium, my system reboots instantly upon entering into a game (i.e., just before the first 3d display should appear) in the latest Tribes 2 beta patch for Linux.

Here's my stats, again:

RedHat 2.4.18-10
Latest NVidia drivers
Option NvAgp = 0 or 2, both crash
mem=nopentium, still crash, at least in Tribes2

This is on a 1ghz Athlon, not XP or MP, on a Epox
8Kta3+ running a KT133A chipset.

Here's hoping that NVidia knows that they have a real problem on Athlon.
jonabbey is offline   Reply With Quote
Old 08-27-02, 02:58 AM   #15
jonabbey
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Austin, TX
Posts: 8
Default Oops, one other important detail

I'm running a GeForce 4MX 440. If I was still using my old GeForce 2MX, I'd try running an older NVidia driver (I'm running NVRM version: NVIDIA NVdriver Kernel Module 1.0-2960 Tue May 14 07:41:42 PDT 2002
GCC version: gcc version 2.96 20000731 (Red Hat Linux 7.3 2.96-110) now)
jonabbey is offline   Reply With Quote
Old 08-27-02, 01:15 PM   #16
gopal
Guest
 
Posts: n/a
Default

I'm having more serious problems. My server crashes every few days with a kernel OOPS (page_alloc:117). And this is even if I don't use any OpenGL applications. Still, I expect all of these problems could be related. There has been some discussion of this crash on the web but no solution proposed. I think there is some relation to the problems reported here since all have AMD/AGP/NVIDIA in common.

Has anyone tried using the following hint

http://marc.theaimsgroup.com/?l=linu...6926732464&w=2

on a 2.4.18 kernel?

Gopal
  Reply With Quote
Old 08-27-02, 05:45 PM   #17
TheOneKEA
Fifteen-K Saiyan Bastard
 
TheOneKEA's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Somewhere in England, waiting for ROTK and drooling over the A64 3000+
Posts: 417
Send a message via ICQ to TheOneKEA Send a message via AIM to TheOneKEA Send a message via Yahoo to TheOneKEA
Default Strange

Strange. I have a 2.4.19 kernel with the 1.0-2960 drivers running on a VIA KT133A (Abit KT7A rev 1.2, with the 7N BIOS). I haven't had any problems whatsoever, even with earlier kernels and earlier drivers.
__________________
/me \/\/@|\|t5 $$$$$ F0r @|\| u65r 3|33t G@/\/\1|\|G r1G

SCREW THE ADS! http://adblock.mozdev.org/
Proud user of teh Fox of Fire - Mozilla Firefox 0.8

Registered Linux User #289618
TheOneKEA is offline   Reply With Quote
Old 08-28-02, 10:13 PM   #18
crimsun
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 43
Default

Quote:
Originally posted by gopal
I'm having more serious problems. My server crashes every few days with a kernel OOPS (page_alloc:117). And this is even if I don't use any OpenGL applications. Still, I expect all of these problems could be related. There has been some discussion of this crash on the web but no solution proposed. I think there is some relation to the problems reported here since all have AMD/AGP/NVIDIA in common.

Has anyone tried using the following hint

http://marc.theaimsgroup.com/?l=linu...6926732464&w=2

on a 2.4.18 kernel?

Gopal
This patch was only recently merged into 2.4.20-pre (should be pre2). I have no way of testing its success since I have long since junked my Athlon.
crimsun is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gentoo and agp trouble john36 NVIDIA Linux 2 09-12-02 10:36 PM
How much heat can a GeForce4 Ti 4600 handle? Velkator NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 4 09-03-02 04:41 PM
Antialiasing bug in 31.00 drivers? Mark_fox NVIDIA Windows Graphics Drivers 7 08-26-02 02:48 PM
X freezes when agp 4x is enabled jinksed NVIDIA Linux 1 08-07-02 04:56 PM
Will AGP 8X increase performance over AGP 4X? sancheuz NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 07-29-02 08:37 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.