Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-13-07, 03:42 PM   #1
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default BitLocker on RAID-0 (ICH8R)?

As you may know, Windows Vista has BitLocker system drive encryption. However, it does not work with SW RAID (http://support.microsoft.com/kb/930063), which is probably what 99.9% RAID configurations are. ICH8R is SW RAID, in a sense it needs OS drivers to fully function, thus it cannot use BitLocker.

Or did anyone succeed turning BitLocker *on* when using ICH8R RAID-0?
__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Old 05-13-07, 04:56 PM   #2
Dr.Nick
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,044
Default Re: BitLocker on RAID-0 (ICH8R)?

The Commando has a TPM?
__________________
i7 920@4.03|asus p6t7ws|6gb ocz|gtx580oc sli|x-fi fatality|x25m+12tb|enermax 1kw|dell u3011 & 2405fpw
Dr.Nick is offline   Reply With Quote
Old 05-13-07, 06:47 PM   #3
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default Re: BitLocker on RAID-0 (ICH8R)?

Quote:
Originally Posted by Dr.Nick
The Commando has a TPM?
No, but you can force BitLocker to use USB flashdisk as key storage.

http://www.windowsvistamagazine.com/...out-a-tpm.html
__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Old 05-14-07, 03:23 PM   #4
Dr.Nick
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,044
Default Re: BitLocker on RAID-0 (ICH8R)?

Nice find, thanks for link.

Bump for someone that can help
__________________
i7 920@4.03|asus p6t7ws|6gb ocz|gtx580oc sli|x-fi fatality|x25m+12tb|enermax 1kw|dell u3011 & 2405fpw
Dr.Nick is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$429.99 - areca ARC-1222 PCIe x8 SATA / SAS RAID Card News Newegg RSS Feed 0 06-28-12 04:38 AM
GeForce4 Ti 4400 problem with RAID motherboard hydr0 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 10-26-02 01:06 AM
RAID question? MUYA CPUs, Motherboards And Memory 7 09-20-02 01:37 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.