Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-01-07, 03:35 AM   #1
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default FRAPS broken in Vista?

When I go to record a game using FRAPS (as in make a movie from my game) there is no audio. Also, the playback is extremely choppy. What's up with this? It was not like this in XP. In XP, it'd be choppy while I was recording, but in the playback it'd look smooth as butter- and the sound would work.

Is there a known issue with FRAPS doing this under Vista? Vista x64? I'll post some videos of what I'm talking about if you'd like- photobucket is taking forever to upload them though.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 04:16 AM   #2
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: FRAPS broken in Vista?

What version you using? I have reg. 2.8.1 and seems to be fine.
  Reply With Quote
Old 06-01-07, 04:18 AM   #3
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: FRAPS broken in Vista?

Quote:
Originally Posted by grey_1
What version you using? I have reg. 2.8.1 and seems to be fine.
I'm running 2.8.2 here... Can I get 2.8.1 from the FRAPS website still? Maybe the newer version is borked.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 04:20 AM   #4
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: FRAPS broken in Vista?

Nope. Can only download the version I have. My copy isn't registered, but like I said it recorded the sound perfectly, and it played the movies back perfectly as well. This sucks.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 04:46 AM   #5
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: FRAPS broken in Vista?

http://www.filehippo.com/download_fraps/?1760

Not sure about filehippo bro, I think they're clean. They're showing it as shareware though

Hope it works for ya!
  Reply With Quote
Old 06-01-07, 06:11 AM   #6
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: FRAPS broken in Vista?

to get sound you have to choose "what i hear" in recorder tab
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 01:58 PM   #7
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: FRAPS broken in Vista?

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13
to get sound you have to choose "what i hear" in recorder tab
Where's this "recorder" tab, and where's the option for "what I hear"?

Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 02:07 PM   #8
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: FRAPS broken in Vista?

Quote:
Originally Posted by Redeemed
Where's this "recorder" tab, and where's the option for "what I hear"?

sorry got the names mixed up

its the Movies tab

you need to change the microphone, it should be the main sound card, not microphone

and underneath, change the sound input from defualt to "What I hear" or "what you hear" something like that, forgot the techical term
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote

Old 06-01-07, 02:21 PM   #9
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: FRAPS broken in Vista?

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13
sorry got the names mixed up

its the Movies tab

you need to change the microphone, it should be the main sound card, not microphone

and underneath, change the sound input from defualt to "What I hear" or "what you hear" something like that, forgot the techical term
Okay, so I have to go into the control panel in Vista and change my recording device to my soundcard then? I can't change it within FRAPS- I've tried. Also, you would imply I need to select "Use Windows Input" instead of "Detect best device"? I'll try that.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 02:57 PM   #10
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default Re: FRAPS broken in Vista?

This works fine for me:

__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 03:32 PM   #11
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: FRAPS broken in Vista?

Quote:
Originally Posted by radekhulan
This works fine for me:



"What U Hear" huh?
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 05:36 PM   #12
wollyka
From the Land of Cedars
 
wollyka's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Beirut-Lebanon
Posts: 449
Default Re: FRAPS broken in Vista?

i think "what u hear" is only a "term" used for X-fi
i don't remember what it is for other sound cards
__________________
System:
-Intel Core i7 2600 @4.2 Ghz
-ASUS P8Z68-V PRO GEN3
-G.SKILL SNIPER SERIES / 1600MHz
-evga Geforce 680GTX
-X-fi Fat1ality FPS
-Thermaltake Toughpower 1200W PSU
-LG LED E2380
wollyka is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Windows 8 could be the next Vista News Archived News Items 0 06-15-12 10:30 AM
Fraps 3.5.5 News Archived News Items 0 06-13-12 06:00 AM
Like XP or Vista: how will businesses treat Windows 8? News Archived News Items 0 06-06-12 09:10 AM
Fraps 3.5.3 News Archived News Items 0 05-28-12 06:49 AM
Fraps 3.5.1 News Archived News Items 0 05-21-12 06:30 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.