Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-23-07, 04:40 PM   #13
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

I tried. Cedega works with Civ4 and Homm5 (but it renders Beryl unusable unfortunately.)


Back to the other bug
I attach a screenshot about my Cedega+ShadersOn+Civ4 problem plus my Xorg.0.log with your recommended settings.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot-1.resized.jpg
Views:	1351
Size:	46.7 KB
ID:	25232  
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (33.0 KB, 166 views)
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 04:53 PM   #14
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

So you're saying it doesn't get BadMatch? Then that sounds a lot like a Cedega bug. One last thing to try: Enable Composite and AddARGBGLXVisuals, start Beryl, and then run "XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 cedega".
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 05:01 PM   #15
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Quote:
Originally Posted by AaronP
So you're saying it doesn't get BadMatch? Then that sounds a lot like a Cedega bug. One last thing to try: Enable Composite and AddARGBGLXVisuals, start Beryl, and then run "XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 cedega".
Why would it be a Cedega bug if using 9755 I can run Cedega and composite very well with ARGB visuals too... anyway I will try it!
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 05:08 PM   #16
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Okay, I tried your suggestion, and guess, it worked. Using beryl as WM, run XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 cedega, and Civ4 started very well.

Except for the Cedega + shader + Civ4 problem for which I provided the screenshot. So now we have a workaround for the first problem, but what to do with the second one? Is it possible to handle it as a driver bug?
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 05:11 PM   #17
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

I actually just managed to reproduce the BadMatch problem and can confirm that XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 fixes it, which means it's definitely a Cedega bug. As for your other problem, that sounds like a completely separate issue. I'll see if I can reproduce it.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-24-07, 02:21 AM   #18
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Quote:
Originally Posted by AaronP
I actually just managed to reproduce the BadMatch problem and can confirm that XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 fixes it, which means it's definitely a Cedega bug. As for your other problem, that sounds like a completely separate issue. I'll see if I can reproduce it.
Yes, it is a "completely separate issue" of 9755 and new beta. Thanks for trying to reproduce.
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-26-07, 02:52 AM   #19
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Quote:
Originally Posted by krionius
I tried. Cedega works with Civ4 and Homm5 (but it renders Beryl unusable unfortunately.)


Back to the other bug
I attach a screenshot about my Cedega+ShadersOn+Civ4 problem plus my Xorg.0.log with your recommended settings.
Anyone with same issue under 8800 (cedega: civ4+shaders on)?

__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-27-07, 03:24 PM   #20
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Ive got a solution. Copying original Windows directx dll-s to game directory solved the problem! Interesting bug in Cedega or in nvidia driver, maybe worthy to try to reproduce anyway.. (With my old 7600GT everything was fine without the dlls!)
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote

Old 06-05-07, 09:30 AM   #21
dpw2atox
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 170
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

I have a Geforce 8600 GTS and while cedega would work, it would randomly crash. i ran XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 cedega, which stopped cedega from crashing but my performance also has taken a hit.

Any idea why this might be the case?

I do not have beryl or compiz running and im using Ubuntu Linux 7.04 with the 100.14.06 drivers.
dpw2atox is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[GeForce 8800 GTS] 2D rendering regression (extreme slowdown) introduced with 295.49 Seb L. NVIDIA Linux 0 06-22-12 06:48 AM
Nvidia driver stopped working after X restart and Kernel taint msgs during boot mikejuni NVIDIA Linux 10 05-21-12 08:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.