Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-21-07, 10:22 AM   #1
wercho
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Menden, Germany
Posts: 6
Lightbulb No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Hello,
my system is Debian Lenny, 32-Bit-Kernel 2.6.18-3 k7, hardware is Gigabyte MB, AMD64 3000, Chipset Nforce4 1 GB Ram, GPU Nvidia 6200 TurboCache. Until I did a dist-upgrade I had a perfectly running NVIDIA-97.55 grahics driver with 3-D-Acceleration. My dist-upgrade included Xorg 7.1 --> Xorg 7.2. From this moment on the nvidia-graphics drivers did not work any more. At first I uninstalled the driver and tried to reinstall. As I tried to install the new Nvidia-package 100.04.09 I always get the following nvidia-installer-log.
Here follow the directories as tls.txt and lib.txt.
So it seemed that all files existed and I ran the nvidia-xconfig utility and started my 'gdm' which resulted in the following Xorg.0.log, where I can't see any (EE)-message.
Perhaps you can help to solve this problem. I like playing with googleearth and with a software-glx the world moves not really fast.

Thank you
Attached Files
File Type: log nvidia-installer.log (28.2 KB, 96 views)
File Type: txt tls.txt (178 Bytes, 105 views)
File Type: txt lib.txt (184 Bytes, 99 views)
File Type: log Xorg.0.log (23.6 KB, 95 views)
wercho is offline   Reply With Quote
Old 06-21-07, 10:30 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Please generate and attach an nvidia-bug-report.log while this problem is present.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-22-07, 02:59 AM   #3
wercho
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Menden, Germany
Posts: 6
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Here ist the generated nvidia-bugreport.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (114.4 KB, 96 views)
wercho is offline   Reply With Quote
Old 06-22-07, 09:35 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

ERROR: The runtime configuration check failed for the library
'libnvidia-tls.so.100.14.09' (expected:
'/usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1', found:
'/usr/lib/libnvidia-tls.so.1'). The most likely reason for this is that
conflicting OpenGL libraries are installed in a location not inspected
by `nvidia-installer`. Please be sure you have uninstalled any
third-party OpenGL and/or third-party graphics driver packages.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-22-07, 10:17 AM   #5
wercho
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Menden, Germany
Posts: 6
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

As I said in my first post there was a running nvidia-driver (97.55) in my system. In the moment when xorg was updated this driver stopped working. As far as I know I did not install any other OpenGl library or so. I did not install the Debian Nvidia-glx and all my efforts to install the nvidia-driver again resulted in the message you cited.
If I run NVIdia.... .run --uninstall the /usr/lib/tls/lib.....so.1 disappears as well as the /usr/lib/libnvidia-tls.so.1. Both Files say that they are made by the nvidia-installer.
wercho is offline   Reply With Quote
Old 06-22-07, 10:19 AM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Does this problem persist if you install the 100.14.11 driver?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-23-07, 12:50 PM   #7
wercho
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Menden, Germany
Posts: 6
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Still persisting. See the attached bug-report.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (117.2 KB, 92 views)
wercho is offline   Reply With Quote
Old 06-23-07, 04:07 PM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

This looks like a different problem:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
dlopen: libnvidia-tls.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)

X isn't finding libnvidia-tls.so.1. Where did it get installed on your system?
netllama is offline   Reply With Quote

Old 06-27-07, 03:12 AM   #9
wercho
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Menden, Germany
Posts: 6
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Sorry, my fault. This was not the right bugreport-log, which I attach now.
For me the problem is, that there are two locations for libnvidia-tls.so.1
1. /usr/lib/libnvidia-tls.so.1 -> libnvidia-tls.so.100.14.11
/usr/lib/libnvidia-tls.so.100.14.11
2. /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1 -> libnvidia-tls.so.100.14.11
/usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.100.14.11
Maybe that the runtimecheck ist confused and thinks that one of this is a third party glx-module.
Thanks for your help.
Werner
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (116.2 KB, 87 views)
wercho is offline   Reply With Quote
Old 06-27-07, 08:42 AM   #10
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Try moving or renaming each of the libnvidia-tls.so.100.14.11 instances, and see if that has any impact.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-30-07, 12:06 PM   #11
wercho
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Menden, Germany
Posts: 6
Default Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2

Thank you for the tip.
I changed the symbolic link /usr/lib/libnvidia-tls.so.1 to point to /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.100.14.11 which pointed earlier to /usr/lib/libnvidia-tls.so.100.14.11.
Now I'm happy to have a working 3D-Acceleration.

Thanks again for your patience
Werner
wercho is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-16-12 07:35 AM
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-13-12 07:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.