Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-16-07, 12:00 AM   #1
blbainb
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2
Default Nvidia driver won't start (FC6, 7900GS, 100.14)

I had a ATI 9800XT installed but couldn't get the linux drivers to work with two monitors so I switched to a 7900GS as I'd heard that nvidia drivers were better but so far no go. I uninstalled the ATI drivers using yum.
System: dual amd 2800 cpus, A7m266D motherboard, dual VG191 viewsonic monitors
FC6: 2.6.20.-1.2962 kernel and kernel-devel
Used yum install kmod-nvidia to install: kmod-nvidia 100.14.11-1.2.6.20_1.2???

When x starts up I see the nvidia splash screen on both monitors then it blanks followed by the primary screen with the upper third white and the lower black (second screen is black). Finally, it restarts but in a vesa mode (PCI). The xorg log shows no errors except at the bottom where there are several lines with "error recovery failed".
Note: the original xorg file that was generated after installing the nvidia drivers showed that the card wasn't recognized because the device section for the videocard had a line with: BoardName "nvidia corporation unknown device 02e3"
I think the device number for the 7900 GS is 0x0292.

I've attached the nvidia-bug-report. Thanks for any help.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (106.0 KB, 92 views)
blbainb is offline   Reply With Quote
Old 07-16-07, 12:08 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Nvidia driver won't start (FC6, 7900GS, 100.14)

Does setting NvAGP to 0 in xorg.conf help?
Have you verified that you're using the latest motherboard BIOS?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 07-16-07, 12:42 AM   #3
blbainb
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2
Default Re: Nvidia driver won't start (FC6, 7900GS, 100.14)

No, I haven't tried setting nvagp to 0 (what's the syntax and section?)
For the bios, since it's an older motherboard the bios is about as good as it gets (1011).

Another comment: I originally tried installling the nvidia-linux-x86-1.0-9755-pkg1.run contained on a Linux Format dvd but it complained about kernel-source issues so I gave up and used the kmod-nividia installation instead. It appears that the nvidia-installer.log that is part of the bug report is from the first attempt and not related to the kmod-nvidia installation (which apparently didn't overwrite the file). FYI.
blbainb is offline   Reply With Quote
Old 07-16-07, 10:05 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Nvidia driver won't start (FC6, 7900GS, 100.14)

The driver README documents the use of the NvAGP option.
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia driver quality decrease? legluondunet NVIDIA Linux 17 06-26-12 10:03 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
NVIDIA 3123 driver on SuSE 8.0 Ok , but slow to start X Gabolander NVIDIA Linux 3 09-27-02 07:41 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.