Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-29-03, 06:44 AM   #1
svoelker
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 3
Default nforce2 agp

Looks like we're getting closer to having AGP support for the nforce2 chipset. According to the change log on http://linuxhq.com the 2.4.21-rc5-ac1 kernel has "NVIDIA AGP support", which I assume means "nforce AGP support". Has anybody had a chance to check it out?

Stefan
svoelker is offline   Reply With Quote
Old 05-29-03, 09:42 AM   #2
yoshi252
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Default

I checked out the source of 2.4.21-rc5-ac1 and it contains the patch for nforce2 agpgart.
I didn't have the chance to test the patch, but ist should work...
yoshi252 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-03, 06:05 PM   #3
svoelker
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 3
Default

I managed to compile and install the kernel. I haven't tested it thoroughly, but so far everything seems to be working.

May 29 18:19:49 fry kernel: Linux agpgart interface v0.99 (c) Jeff Hartmann
May 29 18:19:49 fry kernel: agpgart: Maximum main memory to use for agp memory:
439M
May 29 18:19:49 fry kernel: agpgart: Detected NVIDIA nForce2 chipset
May 29 18:19:49 fry kernel: agpgart: AGP aperture is 128M @ 0xd0000000
May 29 18:19:49 fry kernel: [drm] AGP 0.99 on Unknown @ 0xd0000000 128MB
May 29 18:19:49 fry kernel: [drm] Initialized radeon 1.7.0 20020828 on minor 0
svoelker is offline   Reply With Quote
Old 05-29-03, 06:13 PM   #4
yoshi252
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Default

I also tested (2.4.21-rc5-ac2) but it doesn't work properly here.
If I use testgart then everything seems to be ok, but when I start X the windows are drawn only in parts. Also the system locks... I have to push reset to reboot.
I also tried 2.5.70 and the nVidia kernel patch, but none of them worked for me. I always get the error thet is explained above.
For some reasons the patch provided by nonolk works perfectly for me...

My hardware:
Asus A7N8X Deluxe
nVidia GeForce 2 Ti (I know... I don't need agpgart...)
yoshi252 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-03, 06:32 PM   #5
svoelker
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 3
Default

To bad it isn't working for you. Are you using the nvidia graphics driver for your card? You might have some conflict, since the nvidia driver comes with its own agpgart. I have no problems running X and it seems to be stable so far. Also, I only have tried the XFree86 4.3 stock radeon driver. I haven't had a chance to try the ATI drivers yet.

My hardware:
MSI K7N2
Ati Radeon 9500 Pro


(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.a
(II) Module glx: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading sub module "GLcore"
(II) LoadModule: "GLcore"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a
(II) Module GLcore: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a
(II) Module dri: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading sub module "drm"
(II) LoadModule: "drm"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libdrm.a
(II) Module drm: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "radeon"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o
(II) Module radeon: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 4.0.1
Module class: XFree86 Video Driver
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) LoadModule: "ati"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/ati_drv.o
(II) Module ati: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 6.4.18
Module class: XFree86 Video Driver
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
svoelker is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gentoo and agp trouble john36 NVIDIA Linux 2 09-12-02 10:36 PM
agp 440bx/zx tntultar32 t00bad NVIDIA Linux 1 09-11-02 02:46 PM
How much heat can a GeForce4 Ti 4600 handle? Velkator NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 4 09-03-02 04:41 PM
X freezes when agp 4x is enabled jinksed NVIDIA Linux 1 08-07-02 04:56 PM
Will AGP 8X increase performance over AGP 4X? sancheuz NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 07-29-02 08:37 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.