Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Solaris

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-31-07, 03:00 PM   #1
mtrinh
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Default S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

I recently purchased the viewsonic vx2255wmb (22" widescreen) and when I tried to connect via DVI to the Quatro NVS video card, the nvidia utility says my resolution is 1600x1200 and not 1680x1050. I tried to modify the xorg.conf and nothing has worked. However, if I connect via VGA connection, then everything works as expected.

Can someone help me with this issue?
mtrinh is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 03:02 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

Please see the forum sticky posts.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 04:19 PM   #3
mtrinh
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

Thanks. I guess I'm confused. I looked at the stickeys and 3 of they are driver releases. I have the latest driver and looked at the release notes, but didn't find anything about my problem in the notes.
mtrinh is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 04:21 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

You need to generate an bug report that includes a verbose X log.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 04:38 PM   #5
mtrinh
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

Ok, I read that, but didn't realize that's what you wanted

Ok, I ran the bug report and attach it.
Attached Files
File Type: log nvidia-raptor-bug-report.log (107.2 KB, 442 views)
File Type: log Xorg.0.log (28.1 KB, 219 views)
mtrinh is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 04:41 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

Neither of the attached files contain a verbose X log.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 04:45 PM   #7
mtrinh
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

Sorry, I'm a newbie at this. How do I start X with verbose 6?
mtrinh is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 05:24 PM   #8
mtrinh
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

Ok, let's try this again.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug.tar.gz (54.4 KB, 304 views)
mtrinh is offline   Reply With Quote

Old 07-31-07, 05:29 PM   #9
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: S10U01 problem with NVS & Viewsonic vx2255wmb

According to your X log, you need a pixelclock of 146.25Mhz for the 1680x1050 mode, but your NVS285 is only capable of 135Mhz:

(--) NVIDIA(0): ViewSonic VX2255wm-2 (DFP-0): 135.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): ViewSonic VX2255wm-2 (DFP-0): Internal Single Link TMDS
(--) NVIDIA(0): Detailed Timings:
(--) NVIDIA(0): 1680 x 1050 @ 60 Hz
(--) NVIDIA(0): Pixel Clock : 146.25 MHz
(--) NVIDIA(0): HRes, HSyncStart : 1680, 1784
(--) NVIDIA(0): HSyncEnd, HTotal : 1960, 2240
(--) NVIDIA(0): VRes, VSyncStart : 1050, 1053
(--) NVIDIA(0): VSyncEnd, VTotal : 1059, 1089
(--) NVIDIA(0): H/V Polarity : -/+

Hence, you're falling back to a 1600x1200 mode.
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.