Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Solaris

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-13-07, 05:01 AM   #1
Asgaroth
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Talking S10U3/SXDE and nVidia 7950GX2

Hi All,

I wonder if anyone has come accross these error's. When I install Solaris Express Developer Edition (Nevada Build 64a x86/x64), the installation proceeds with the X environment. however when it finishes and reboots for the first time, I get the following wraning and the system does not *appear* to proceed with the boot process:

<standard kernel message>
WARNING: terminal emulator: Compatible fb not found.
WARNING: consconfig: terminal emulator failed to initialize.

I dont get the chance to run the nVidia Solaris driver installation binary, because it does not have the option to install in the initial stages of Solaris installs, and SXDE wont boot to the prompt for me to login and install it.

With Solaris 10 Update 3 it's a little different, I get a little firther. The installation proceeds as expected, then the box reboots and the graphical console starts up into the Java Desktop environment. At this point I open a command prompt and run the nVidia driver installation package and the do a "reboot -- -r" for a reconfig reboot. This is where a similar thing happens as with SXDE. The warnings i get are as follows:

<standard kernel message>
WARNING: terminal-emulator: VIS_DEVINIT failed.
WARNING: cons_build_upper_layer; Could not attach frame buffer, error 6

This is where it stays indefinately, I dont get a login prompt at all. In both instances I can do a "Solaris Failsafe" boot and get to the filesystem, but thats it, I'm not too sure what to do from there.

I had a look at the FAQ and the user's guide, but I dont see anything right off the bat that would seem to fix it.

My hardware is as follows:

2 x nVidia 7950GX2's
2 x Opteron 285's
MSI K8N Master2-FAR motherboard
6GB ECC Registered Memory.
4 x 300 SATA HDD's (not NVRAIDed)

Any comments/suggestions would be greatly appreciated.

Thanks
Asgaroth
Asgaroth is offline   Reply With Quote
Old 07-31-07, 06:37 PM   #2
tunla
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Stockholm Sweden
Posts: 4
Default Re: S10U3/SXDE and nVidia 7950GX2

My friend has the MSI Master2-FAR board with two Nvidia 8800 boards,
but I cant remember the brand name of the graphic boards.
Anyway they are set up in SLI configuration.

We installed Solaris Nevada build 67 on this machine.
the 8800 boards are only supported by the latest driver 100,14.11 so in order
to get anything up and running we needed to set up
/etc/X11/xorg.conf with the Xorg "nv" 2D driver .
Its the 2D driver thats used during the installation.

So I would prepare a floppy or CDROM with a xorg.conf file
which has :

Section "Device"
.
.
Driver "nv"
.
.
EndSection

then boot in failsafe mode and mount the Diskette/CDROM
and copy the prepared xorg.conf file to /a/etc/X11/xorg.conf

If the 2D driver works during install it should work later as well.

the 100.14.11 3D driver works on my friends box
the 3D driver on the SXDE B64a DVD is older so
maybe you just need to upgrade to a 3D driver that supports you hardware.

//Lars
tunla is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 04:48 PM
ATI R300 & nVidia NV30 - Different visions Uttar Rumor Mill 6 09-06-02 11:19 AM
rh7.3 and nvidia vcrispo NVIDIA Linux 11 07-31-02 08:57 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.