Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-29-07, 05:29 AM   #1
ZZZZZZ
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default Geforce FX 5500 AGP with K8NS(nforce3 250) on ubuntu64 gfx driver 100.14 problem

I am sorry if this has been asked/solved before,because I have tried all solutions I found on this site via google 'site:' search and none worked for me,solutions tried:

1.Update kernel/OS(tried Feisty and Gutsy, kernel 2.6.20.16 and 2.6.22.5 respectively)
2.Manual install driver downloaded from nvidia official site using shell
3.Using Envy script
4.Update MB bios
5.Disabling ACPI for pci and APCI via grub loader options


The initial error message in X error log is "could not open the device file /dev/nvidia0 (Input/output error)",though it's 'could not initialize nvidia device PCI:x:x:x' in detailed error.

cat /dev/nvidia gives the identical error message: "Input/output" error


[ 84.360242] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x25:0xffffffff:1014)
[ 84.360255] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[ 86.937738] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x23:0xffffffff:682)
[ 86.937747] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[ 89.197199] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x23:0xffffffff:682)
[ 89.197214] NVRM: rm_init_adapter(0) failed

/proc/driver/nvidia/version
NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 100.14.11 Wed Jun 13 16:33:22 PDT 2007
GCC version: gcc version 4.1.3 20070825 (prerelease) (Ubuntu 4.1.2-15ubuntu3)

proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce FX 5500
IRQ: 16
Video BIOS: ??.??.??.??.??
Card Type: AGP
DMA Size: 32 bits
DMA Mask: 0xffffffff
Bus Location: 01.00.0

____________________________________________

/proc/driver/nvidia/agp/card
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 8x 4x
Registers: 0x1f000e1b:0x00000000

____________________________________________

/proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
Host Bridge: PCI device 10de:00e1
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 8x 4x
Registers: 0x1f00421b:0x00000000

____________________________________________

/proc/driver/nvidia/agp/status
Status: Disabled

/proc/driver/nvidia/registry
VideoMemoryTypeOverride: 1
EnableVia4x: 0
EnableALiAGP: 0
NvAGP: 3
ReqAGPRate: 15
EnableAGPSBA: 0
EnableAGPFW: 0
SoftEDIDs: 1
Mobile: 4294967295
ResmanDebugLevel: 4294967295
FlatPanelMode: 0
DevicesConnected: 0
RmLogonRC: 1
VbiosFromROM: 0
ModifyDeviceFiles: 1
DeviceFileUID: 0
DeviceFileGID: 0
DeviceFileMode: 438
RemapLimit: 0
UseCPA: 4294967295
DetectPrimaryVga: 1
SaveVBios: 0
EnableBrightnessControl: 0
PanelPWMFrequency: 1018
PanelBrightnessLimits: 65280
UseVBios: 1
RMEdgeIntrCheck: 1


There is nothing special in xorg,cos it's generated by nvidia-xconfig,so I guess I don't need to post them.

Thanks in advance
ZZZZZZ is offline   Reply With Quote
Old 08-29-07, 10:27 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Geforce FX 5500 AGP with K8NS(nforce3 250) on ubuntu64 gfx driver 100.14 problem

See the forum sticky posts.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-31-07, 06:57 AM   #3
ZZZZZZ
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default Re: Geforce FX 5500 AGP with K8NS(nforce3 250) on ubuntu64 gfx driver 100.14 problem

Quote:
Originally Posted by netllama
See the forum sticky posts.
Thanks for the reply, but I couldn't find a solution/workaround for a problem that is similar to mine in the stickies.I'll read them again to see if I missed anything.
ZZZZZZ is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.