Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-24-07, 06:14 PM   #1
no4b
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 27
Default 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

Information:

Kernel: Linux 2.6.23.1
Nvidia driver version: 100.14.19 (from portage)
Distibution: Gentoo ~amd64
Graphics card: Palit GeForce 7600GT (AGP)
Motherboard: Gigabyte K8NS Ultra (Bios version: F10)
Monitor: Samsung Syncmaster 900NF (CRT)

Problem:

When I start xorg with nvidia driver my monitor is probably going into standby mode. The screen is black (Nvlogo = 0), alt + ctrl + backspace or alt+ctrl + F(number) don't work. Only ctrl + alt + delete seems to work.

I had the same problem with Gigabyte GeForce 6600GT but only on livecd with kde4 previews based on OpenSuse (everything worked on my gentoo).

The xorg's nv driver works, but you know... no 3D acceleration...

Ending:

Xorg.conf: http://ab.gensys.pl/temp/xorg.conf
Logs xorg: http://ab.gensys.pl/temp/Xorg.0.log

I've searched for solution, but I haven't found anything useful.

Thx in advance for your suggestions. If you need any more information, feel free to ask.
no4b is offline   Reply With Quote
Old 10-24-07, 06:23 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

Please see the forum sticky posts.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-24-07, 07:43 PM   #3
no4b
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 27
Default Re: 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

Ok, here is log generated by nvidia-bug-report.sh after problem occured (done via ssh):

http://ab.gensys.pl/temp/nvidia-bug-report.log
no4b is offline   Reply With Quote
Old 10-24-07, 09:20 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

Does this problem persist if you remove ConnectedMonitor from xorg.conf ?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-25-07, 03:04 AM   #5
no4b
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 27
Default Re: 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

No, it doesn't. Thank you for solution/workaround
no4b is offline   Reply With Quote
Old 10-25-07, 10:42 AM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

Then please provide a new bug report with that option removed.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-25-07, 11:51 AM   #7
no4b
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 27
Default Re: 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

http://ab.gensys.pl/temp/nvidia-bug-report.log.new
no4b is offline   Reply With Quote
Old 10-25-07, 11:58 AM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 7600GT, problem with blackscreen when starting xorg

I don't see anything in the bug report to suggest that this is a driver bug.

Please comment out or remove all the modelines in xorg.conf and try again.
Also, try setting NvAGP to 0 in xorg.conf.
netllama is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
173.14.34 -- Xorg 1.12.1 & 1.11.4, glx module fails to load mereset NVIDIA Linux 17 06-10-12 02:24 AM
295.40 Drivers and Xorg 1:7.6+12 HIGH cpu usage norrland NVIDIA Linux 2 05-13-12 10:11 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.