Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-21-02, 06:54 PM   #1
craig
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 3
Question stereo slowness on Quadro4 with 3123 drivers

When running my app with stereo enabled (in /etc/X11/XF86Config-4), the app runs much more quickly when displaying graphics in stereo than in mono.

Has anyone else seen this sort of behavior, and been able to arrive at a cause/fix?

thanks,

Craig
craig is offline   Reply With Quote
Old 01-10-03, 10:32 AM   #2
mmjjrr
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3
Default

Mono viewing slowness is a verfied (at least repeatable) problem with the Quadro4 cards using the Detonator drivers in Windows. Stereo viewing performance is excellent, but there appear to be related problems causing screen image stutter in stereo mode.

I am in the process of investigating the problem with PNY and hopefully NVidia. Slowness has been verified (by me anyway) in 900XGL and 550XGL cards with various versions of Detonator drivers. Linux drivers were also briefly tested and I think showed the same problem, as you indicate.

Hopefully it will get fixed soon...
__________________
MJR
mmjjrr is offline   Reply With Quote
Old 05-23-03, 05:51 PM   #3
craig
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 3
Default

Is anything being done about this? The problem still seems to be there in the 4363 drivers.
craig is offline   Reply With Quote
Old 06-19-03, 01:01 AM   #4
jpc
Quadro4 XGL
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5
Default

the latest linux drivers have this issue still.

stereo is really fast, mono runs at orders of magnitude slower, feels like software rendering to me.
jpc is offline   Reply With Quote
Old 06-19-03, 01:58 PM   #5
herc
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: portland, or
Posts: 12
Default Re: stereo slowness on Quadro4 with 3123 drivers

Yes, I just replied to another thread about this.

To reiterate what I said there, our company bought a number of these cards specifically to use hw stereo under Linux. however, the performance in "regular" display mode is quite bad and at times for the things we are displaying, unusable.

I have a colleague who has a lower end nvidia card and he gets much better performance.

We had hoped to be able to recommend this card to our users, but until this problem gets resolved we cannot. And worse it means we may not really be able to deploy this throughout our company until then.

I believe I have 1.0-4363 currently installed. This shows the same problem.

Has anyone been able to contact nvidia about this issue?

Herc
herc is offline   Reply With Quote
Old 06-19-03, 02:10 PM   #6
jpc
Quadro4 XGL
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5
Default

yeap, same drivers for me.

i've contacted nvidia, write them a nice letter, not a pointless flame, hopefully i'll hear back from them.
jpc is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Brief Holiday Shopping Guide for Stereo 3D Technology News Archived News Items 0 12-18-12 06:31 AM
Stereo and Quadro4 with 3123 drivers rflanery NVIDIA Linux 2 12-18-02 10:03 AM
3123 drivers and inspiron 8100 not working w3a5e1 NVIDIA Linux 10 10-14-02 08:22 PM
3123 drivers cause system hang kgf NVIDIA Linux 5 09-28-02 07:32 AM
Nvidia Stereo Drivers Soudontsay NVIDIA Windows Graphics Drivers 2 08-26-02 10:48 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.