Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-18-07, 10:24 AM   #1
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default NEED HELP INSTALLING CRYSIS

The demo works perfect ,but when I go to load Cysis,it takes about 20 to 25 minuites to install .When it has installed I have no shortcuts to begain the game ,It is not even in my start menu.I go and find it in my C folder under programs file and the Eletronic arts and I have to make a short cut from there to my desk top.When I click on it it starts in window mode and when it fineally finishes loading and I go to change it to full 3D mode ,it will change and I get a blue screen.The next time it loaded all the way ,but my mouse would not go all the way to the left side so I could'nt change my settings,it would go everwhere else on the sceen except all the way to the left side ,so I could'nt click on the menu'sI could do it with the key board ,but the mouse would just stop like it was at the edge of the sceen,but it still lack over two inches from getting alway the accross.Even when I use the keyboard to get to my settings,when I tried to use my mouse to change some of the setting to very high and some to medium ,it would not work ,I woulld have to use the keyboard to get them to stay.If I kept on clicking on a setting with the mouse it would freeze and fineally turn into a blue screen.I have no problems with the Demo of Crysis ,I get my shortcuts and it shows up in my start menu.Very dissapointing I really wanted to play this game.I would have thought the full version would be better.I turned off all my programs that were running in the background before I installed it but it still did the same thing.I have uninstalled it and reloaded three different times.This is with Vista 32bit OS any help would be appreciated
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 10:28 AM   #2
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

The shortcut is in the Games Explorer in Vista, or if you use the classic menu its Start->Programs->Games->Games Explorer
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 10:47 AM   #3
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

Like I said I fineally found the cysis.exe ,but it is all the other problems I am haveing,like the mouse does not work right and if I click on something with the mouse it freezes and then blue screens ,It also wants to load stuff I do not want like google installer ,punky Buster and something else like comrad ,I just want the single player installed ,I do not play it on line.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 10:50 AM   #4
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

Is this the DVD version or EA Store Digital Download version? Did you uninstall the demo and beta and made sure that all Crysis related entries are gone from the registry? Freezing mouse and blue screens in the menu sound strange to me and I don't know what it could be (yet). I would also try to start the game with disabled SLI first, just to remove a possible error causer and finally check out this post from ArrowMk84: http://www.nvnews.net/vbulletin/show...97&postcount=3
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 11:33 AM   #5
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

I have the DVD version that I bought from hastings,As for as I could tell with vista I uninstall everthing related to my Cysis demo ,in the registry and in the temp folders and the save games,unless I am missing one some where .What is the comrade thing ,Do i need to install that ,I just want the single version ,I don't want nothing that has to do with multiplayer and I don't want punkybuster.it seems to load even when I say I don' want it along with google bar.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 11:40 AM   #6
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

Here are some more that are haveing the same problem that I am haveing ,so I know it is not just me.
http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?pid=259397
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 11:41 AM   #7
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

Gamespy Comrade is something like "Xfire" but from Gamespy and Punkbuster is anti-cheat software but are not necessary for single player and you should be able to uninstall them separately. Punkbuster is only necessary for joining MP servers that have Punkbuster enabled.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 01:51 PM   #8
GTstrudl
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 11
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

John,
The game did load pretty long on my rig. It a DVD retail.The only problem I encountered was just like you described that mouse cant cross to the left quarter of the screen. Somehow it corrected by itself later on. It is a wonderful game why not try to reinstall it again?
GTstrudl is offline   Reply With Quote

Old 11-18-07, 03:53 PM   #9
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

I loved the demo ,I have not game up on it yet ,I just thought the retail version would'nt have cause so much helll just to get it up and running.It is the first game I have had that did not put short cuts on you desktop ,and the mouse thing just has me puzzled.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 11:07 PM   #10
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

I made sure everthing was deleted from save games and all my temp files and everthing in the regedit,and then ran disk cleaner and Defrag my harddrive and my registry.I set my 8800GTS to single card ,then installed the game ,then I uninstalled punkybuster and comrade and the game loaded just fine and everthing worked just fine ,then after playing awhile and getting around 25 to 30 fps I then enable my SLI and my framerate did go up to 35 to 45fps even hit in the fifties in some spots .so I can say for sure SLI does works.I was running it at 1600x1200 with everthing set to high.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-07, 03:56 AM   #11
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: NEED HELP INSTALLING CRYSIS

Quote:
Originally Posted by john19055
I made sure everthing was deleted from save games and all my temp files and everthing in the regedit,and then ran disk cleaner and Defrag my harddrive and my registry.I set my 8800GTS to single card ,then installed the game ,then I uninstalled punkybuster and comrade and the game loaded just fine and everthing worked just fine ,then after playing awhile and getting around 25 to 30 fps I then enable my SLI and my framerate did go up to 35 to 45fps even hit in the fifties in some spots .so I can say for sure SLI does works.I was running it at 1600x1200 with everthing set to high.
Great job on getting it working!
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Crysis 3 E3 trailer features Psycho, Prophet, slow-mo nano bow News Archived News Items 0 06-05-12 07:00 AM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Archived News Items 0 05-29-12 05:30 PM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Closing Xwindows, RH73, for installing nV drivers redigjohn NVIDIA Linux 1 09-06-02 11:26 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.