Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-29-07, 10:29 PM   #1
jaykup
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
Default Component TV-OUT to a 1080i HDTV CRT RPTV

I have an EVGA NVIDIA 7800GT with Component out. I am trying to set this up to work with a 65 Inch CRT Rear Projection HDTV 1080i. I am also running Slackware 12.0

1. Ran xorgsetup - and started X. This gave me a 1024x768? BLUE (could see desktop, but only color was blue)

2. I changed the config file to add a mode line, 1920x1080 mode, and a HD1080i TVStandard. This booted no errors in the Xorg.log.0, but the TV just showed a BLUE (nothing) screen.

I've attached the xorg.conf file, the commented out lines are the ones I added in step 2, and it works in blue only with them commented out.

I unplugged the red component cable, then the green one, which made no difference on the picture, but unplugging the blue component cable did make it black and white. (leaving the other two in). Is it thinking that this is composite?

Also, the component cables are the Y/Pb/Pr, which the TV supports, and the video card outputs.

Any help would be greatly appreciated.
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (1.5 KB, 146 views)
jaykup is offline   Reply With Quote
Old 11-30-07, 03:21 AM   #2
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default Re: Component TV-OUT to a 1080i HDTV CRT RPTV

Next to the TVStandard you still need to select the TVOutFormat (Component).
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.