Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-10-07, 11:48 PM   #1
Vanzagar
Bring me Amberlamps
 
Vanzagar's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,167
Default Vista and x-fi

Did a search and got lots of close threads but couldn't find an answer, I know I've seen this topic before so sorry about the duplicate but... How is Vista working with x-fi now? Are there good and updated drivers? ... there's a sale at Newegg, so I want to buy this:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16829102006

Will plug it in with a Vista 64 machine, any problems/issues I should be aware of?

Thanks,

rh
Vanzagar is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 12:18 AM   #2
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Vista and x-fi

I have the Fatal1ty edition, and it's working fine under Vista x64.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 03:31 AM   #3
EciDemon
Registered User
 
EciDemon's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Sweden
Posts: 1,423
Send a message via ICQ to EciDemon
Default Re: Vista and x-fi

When I tried Vista 64 some time ago I expected some problems, based on posts and info I got while searching the net and checking Creatives forums. But it worked just fine, no problems at all
This is a few months ago tho, so I dont know if any new drivers are out or not, at the time I downloaded everything I could find, including a complete new driver cd repacked by some users.
EciDemon is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 04:22 AM   #4
LordJuanlo
Widescreen rules
 
LordJuanlo's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Spain
Posts: 2,184
Default Re: Vista and x-fi

Latest X-Fi driver rocks, it works flawlessly for me
__________________
Core i7 920 / Noctua NH-U12P SE1366
Gigabyte EX58-Extreme / 6 Gb OCZ PC3-12800 Platinum
1 x Intel X-25M G2 80 Gb / 3 x Seagate 1 Tb (RAID5)
ATI 5870 (Graphics) + GeForce 9600GT (PhysX) on Samsung SM244T 1920x1200
LG GGW-H20L BluRay & HD-DVD / Logitech Z-5500 5.1 DTS / Westone 3 Earphones
Asus Xonar D2 / 360 Elite Wireless Controller / Gigabyte Odin GT 800W
Windows 7 x64
(also a 360 and a PSP )
LordJuanlo is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 03:51 PM   #5
zeejay
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 60
Default Re: Vista and x-fi

Quote:
Originally Posted by LordJuanlo
Latest X-Fi driver rocks, it works flawlessly for me
Same here, Vista Ult x64 + Xtremegamer Fatality and 4gb ram with no issues.
zeejay is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 07:15 PM   #6
Slammin
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,123
Default Re: Vista and x-fi

Not for me. I get snap/crackle/pop, even with latest drivers. It seems most mobo's have a bios update to fix this, but so far, none in sight for my mobo.
__________________
Abit IN9 32x MAX- Kentsfield QX6700 @3520
1.5 vcore watercooled D-Tek Fuzion/PA-160/MCR120/2x MCP655
2x2GB G-Skill 1066 5-5-5-15 2T@1.9vdimm
2x EVGA 580GTX 1.5GB Sli
2x 74GB Sata Raptor Raid0
2x 320GB Hitachi Sata II
X-FI Elite Pro
Dell U3011
Lian Li V2100B
Corsair HX1000
Slammin is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 07:53 PM   #7
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: Vista and x-fi

All fine and dandy here, ExtremeMusic edition.
Arent those ExtremeGamer nerfed versions tho? or is that only ExtremeAudio?
EDIT
Also on Vista64
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 07:56 PM   #8
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Vista and x-fi

Only the ExtremeAudio is nerfed.

I'm running Vista64 fine with my X-fi. Only issue was the bad driver which was pulled, but later re-released working.
crainger is offline   Reply With Quote

Old 12-11-07, 08:01 PM   #9
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Vista and x-fi

Quote:
Originally Posted by Slammin
Not for me. I get snap/crackle/pop, even with latest drivers. It seems most mobo's have a bios update to fix this, but so far, none in sight for my mobo.
I had that issue with my old X-fi card bought in 2005. The new revision fixed the snap/pop problem.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 12-11-07, 09:39 PM   #10
Slammin
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,123
Default Re: Vista and x-fi

Quote:
Originally Posted by Amuro
I had that issue with my old X-fi card bought in 2005. The new revision fixed the snap/pop problem.

Now that is very interesting. I'm running onboard RealTek sound right now.

Going to do some more research to see if RMA of my XFi is in order.

Running in non-SLi mode does fix it but I'd rather run Realtek/Sli vs Creative stuff without Sli.

Thanks for the heads up.
__________________
Abit IN9 32x MAX- Kentsfield QX6700 @3520
1.5 vcore watercooled D-Tek Fuzion/PA-160/MCR120/2x MCP655
2x2GB G-Skill 1066 5-5-5-15 2T@1.9vdimm
2x EVGA 580GTX 1.5GB Sli
2x 74GB Sata Raptor Raid0
2x 320GB Hitachi Sata II
X-FI Elite Pro
Dell U3011
Lian Li V2100B
Corsair HX1000
Slammin is offline   Reply With Quote
Old 12-12-07, 02:51 PM   #11
Dragunov
Mister Anderson ... !!!
 
Dragunov's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Belgium
Posts: 1,785
Default Re: Vista and x-fi

No problems yet, I guess my hard crashes are due a bug in Vista, don't know
__________________
- Intel Core 2 Duo E6600 + Zalman 9700 LED
- MSI P6N (Nvidia 680i chipset), BIOS: P33
- 2GB DDR2 ram Corsair Dominator 1066Mhz
- MSI Geforce 8800GTS 640MB
- Creative X-Fi Elite Pro
- Seagate 320GB 7200/10
- WD Caviar 750GB
- Logitech MX-518
- Windows 7 Ultimate 64-bit NL

3D mark 05: 13321

3D Mark 06: 8065
Dragunov is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Windows 8 could be the next Vista News Archived News Items 0 06-15-12 10:30 AM
Like XP or Vista: how will businesses treat Windows 8? News Archived News Items 0 06-06-12 09:10 AM
Nvidia Tray Icon in Vista? lutikri55 NVIDIA Windows Graphics Drivers 4 10-30-07 03:25 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.