Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-12-07, 08:35 PM   #1
jhspyhard
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default Possible NVRaid Problem

Background on my system:

ASUS A8N-SLI Premium MoBo
* NVIDIA nForce RAID Class Controller
* Silicon Image SiI 3114 SoftRaid 5 Controller
AMD Athlon 64 X2 3800+
2x Seagate Barracuda SATA 80g
1x Western Digital IDE 120g
2g Patriot RAM

I have a software RAID 0 (Striping) set up on my SATA drives using NVRaid. I have had XP installed here on my SATA drives for a while. I recently added the IDE drive in hopes of dual booting with Fedora 8. While trying to troubleshoot my problem I also tried Fedora 7.

Let me say here that my fedora/linux experience is rather limited, so i am kind of a newb with it.

My Problem:
Installing Fedora went without a hitch. I installed linux on the seperate partition on my IDE drive. Installation finished, then I restarted and than attempted to boot into Linux. Within a couple seconds of the OS startup, it promptly informed me that there was a "kernal panic: Attempting to kill init!" I have a friend who told me that a possible reason this was happening was that the software RAID array I am using for windows wasn't playing nice with Linux.

So my actual questions are: A) can anyone validate this?
and
B) what steps can I take to either have linux accept the software raid, or maybe have it just ignore it all together?

I have seen some other people online who have had a similar problem , however I stiill haven't yet found a spelled out solution for this.

Thank you to everyone in advance for your time in replying!!

Jim Hynson
jhspyhard is offline   Reply With Quote
Old 12-17-07, 07:53 AM   #2
jhspyhard
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default Re: Possible NVRaid Problem

But seriously, no one has any tips for fixing this?
jhspyhard is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting Pioneer VSX-S300 to Nvidia Ion - flat panel scaling solves it? wild_oscar NVIDIA Linux 3 06-17-12 07:18 AM
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
kswapd kernel problem and the NVdriver kwaz NVIDIA Linux 2 09-25-02 08:33 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.