Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-16-07, 01:57 PM   #1
ajopaul
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default 169.04 not working for 8400 GS

Hi, earlier I have been using the ubuntu gutsy's driver for my card. Compiz and other 3D apps were working fine. I decided to use the latest drivers because i got this error
Code:
OpenGL: SelectPixelFormat failed. Hardware acceleration not supported. Try changing color depth.
while using OpenGL rendering for playing Hitman2 using wine. Hence i was suggested to use the drivers using this howto http://www.nvidia.com/object/linux_d...32_169.04.html

Before starting I removed the restricted drivers given by ubuntu and ran the installer, but even after rebooting I get a low 800X600 res screen.
running glxinfo gives the following output
Code:
name of display: :0.0
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
Kindly advice.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (138.8 KB, 94 views)
File Type: txt xorg.conf.txt (1.5 KB, 70 views)
ajopaul is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 02:58 PM   #2
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: 169.04 not working for 8400 GS

The Xorg configuration file captured in the nvidia-bug-report.log file loads the VESA driver and disables GLX; please see ftp://download.nvidia.com/XFree86/Li...hapter-06.html for configuration instructions.
zander is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 10:57 PM   #3
ajopaul
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default Re: 169.04 not working for 8400 GS

I did install nvidia-xconfig tool and used it to generate Xorg.conf, even tried it after completely removing xorg.conf and letting nvidia-xconfig create a new config file. I still get the same result. Or is it that I should manually edit xorg.conf?
ajopaul is offline   Reply With Quote
Old 12-17-07, 03:18 PM   #4
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: 169.04 not working for 8400 GS

The X server is using /etc/X11/xorg.conf.failsafe on your system; do you have better luck if you move this file out of the way?
zander is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tony Hawk devs working on Call of Duty News Gaming Headlines 0 06-15-12 10:30 AM
RH7.3, 3123, was working, now it isn't phips NVIDIA Linux 2 10-03-02 02:08 PM
Nvidia 3123 not working on Mandrake 8.2 UP with Geforce 440 MMX tariqf NVIDIA Linux 1 09-17-02 08:22 AM
TV-out not working nomatter what driver.. Dr_Gigolo NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 09-11-02 11:11 AM
How do I get Dual Head working? Heath NVIDIA Linux 1 08-22-02 12:44 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.