Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-21-07, 05:51 PM   #1
breathemetal
*BANNED*
 
breathemetal's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: I wish it wasnt the USA
Posts: 4,447
Send a message via AIM to breathemetal
Default Temp Monitor

Alright, so whats the best way to monitor the temp of my cpu?

The bios states its at 29 degrees
Coretemp says both cores are at 20 each, 85 (faren) total
breathemetal is offline   Reply With Quote
Old 12-21-07, 05:57 PM   #2
breathemetal
*BANNED*
 
breathemetal's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: I wish it wasnt the USA
Posts: 4,447
Send a message via AIM to breathemetal
Default Re: Temp Monitor

Also, whats the max safe temp for a e6600?

Im at 2713.34 mhz right now, and idle im around 20-22C. Running orthos (small ftt) for just 2 mins i was up to 37-39C

also whats the highest safest voltage? and whats the lowest stable voltage?
breathemetal is offline   Reply With Quote
Old 12-21-07, 06:27 PM   #3
ATOJAR
Bish Bash Bosh
 
ATOJAR's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Middlesbrough, England.
Posts: 2,756
Send a message via MSN to ATOJAR
Default Re: Temp Monitor

The lowest stable voltage depends on your overclock! ... you can use TAT, coretemp & everest ect ... theres quite a few to monitor the temps!

As for safe temps ... well personally i prefere my cpu not to pass 60c - 65c max under a prime95 small FFTs stress test!

Also for voltage i personally would not pust the cpu past 1.45v(right now i have 1.35v)... i know its possible to go higher BUT ........

Right now my cpu is idle at 34c and under load i have never seen it pass 60c!
__________________
Intel i7 920 D0(Ultra-120 eXtreme) - ASUS P6T iX58 - 6GB Corsair DDR3 XMS3 1600MHz - Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer - Corsair 120GB Force 3 SSD(Win7/apps) - Seagate Barracuda SATA II 500GB(storage/games) - LG W2452T 24" LCD 1920x1200 Monitor - MSI GTX 760 2GB - Windows 7 Ultimate X64 - Corsair 750W TX PSU - Antec 900 Case - Logitech G500 Mouse - Logitech G15 v2 Keyboard.
ATOJAR is offline   Reply With Quote
Old 12-21-07, 06:28 PM   #4
breathemetal
*BANNED*
 
breathemetal's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: I wish it wasnt the USA
Posts: 4,447
Send a message via AIM to breathemetal
Default Re: Temp Monitor

Thanks
breathemetal is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302.17 nvidiaXineramaInfoOverride not working properly hlandgar NVIDIA Linux 11 01-21-13 08:53 AM
Problems with configuring monitors and keeping them disabled with 302.17 Erosmith NVIDIA Linux 2 06-20-12 12:10 AM
First monitor is black when going to virtual console, when using twinView zeBarbu NVIDIA Linux 2 09-07-03 09:35 PM
Sony SDM-S51 monitor and GeForce4 problem hassasin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 4 10-12-02 04:10 PM
Monitor packed in? Head_slinger General Hardware 2 09-16-02 11:27 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.