Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-22-07, 01:41 PM   #13
methimpikehoses
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Veteran OC'er needs some advice!

Do different mobos have different straps? Does my P35 have one?
  Reply With Quote
Old 12-22-07, 02:14 PM   #14
3DBrad
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,261
Default Re: Veteran OC'er needs some advice!

All I did was change the NB to 1.45, nothing else. All I did in the BIOS, you see there (except for setting boot-drive priority ).
__________________
"What are politics? Another name for every man getting as much as he can out of the nation. " Charles H. Spurgeon
3DBrad is offline   Reply With Quote
Old 12-22-07, 03:47 PM   #15
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Veteran OC'er needs some advice!

Ok, what the hell... I must have hit my max or something.. so sad. I have tried both Spoudazo settings and Mullets settings or a combination of the settings.. tried it on 402 FSB, 385 FSB and only 356FSB (which did not post either). It seems no matter what I set, if I even go 2Mhz over my current OC it goes unstable fast and I think the max FSB I can get and have the system post is 354Mhz no matter what I set things at in the BIOS. Am I missing something simple here, there is no way this can possibly be my max! I tried setting the CPU voltage as high as 1.45V while testing just to rule that out as the issue. I also loosened the timings on my memory and went to a 4:5 strap and still... nothing! Even tried it on Auto.... nothing! Any other ideas guys, so should I just throw in the towel?
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 12-22-07, 09:51 PM   #16
3DBrad
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,261
Default Re: Veteran OC'er needs some advice!

What BIOS are you using? I updated my BIOS to a new Beta BIOS about a month or two ago (when I got my Q6600). However, even on the old BIOS from late 2006 it still OCd the e6400 to 3.4ghz just fine. I just updated the BIOS because it woudln't recognize the quad-core until the BIOS update.
Also, perhaps it's just your RAM having issues with your motherboard or something else. Hopefully you get it worked out.
__________________
"What are politics? Another name for every man getting as much as he can out of the nation. " Charles H. Spurgeon
3DBrad is offline   Reply With Quote
Old 12-23-07, 01:57 AM   #17
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Veteran OC'er needs some advice!

I am using BIOS version 1216 (8/14/07). I have no idea whats causing the issues... perhaps because I am using 4 1gig sticks instead of 2 2gig sticks? I suppose I could take 2 of them out and see what happens to rule some things out... I am running out of ideas!
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 12-23-07, 10:38 AM   #18
mullet
 
mullet's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8,062
Default Re: Veteran OC'er needs some advice!

I heard alot of people like the 1219 bios for quads.
__________________
• LIAN-LI PC-A70B • ASUS MAXIMUS V FORMULA (0701) • i7-3770k + NOCTUA|NH-D14 • Intel 520 240GB SSD • G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 1600 •
• EVGA GeForce GTX 680 • PCP&C 750 Quad • ASUS BD-ROM • DELL U2711 H-IPS + DELL 2209WA e-IPS• Windows 7 Pro x64 SP1 • Logitech Z5500 5.1 •
mullet is offline   Reply With Quote
Old 12-23-07, 12:15 PM   #19
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Veteran OC'er needs some advice!

Quote:
Originally Posted by mullet
I heard alot of people like the 1219 bios for quads.
Spending most the day switching to Vista 64-bit from 32-bit. After that I will try 1219 BIOS and see if that does anything. I find it odd that a BIOS might be responsible, but at this point I am willing to try anything
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Advice & Suggestions on first build under $3k budget TBGAPowa General Hardware 7 06-27-12 01:29 PM
Need your guys advice with this build.. anything should be added or removed? hirantha CPUs, Motherboards And Memory 12 05-18-12 08:36 PM
Need advice on GeForce4 Ti 4200 cards marqmajere NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 40 09-26-02 01:01 AM
Suse 8.0 on Nforce - advice hastings NVIDIA Linux 3 08-25-02 04:27 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.