Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-22-08, 05:40 PM   #1
Airbrushkid
 
Airbrushkid's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,421
Default X-FI and Vista 64 equals no sound.

I tried there drivers and no sound. It works with XP and Vista 32 bit. But not with 64 bit, why? Does anyone know why?


Thanks for any help.
__________________
Intel Q9550 l eVGA NForce 780i SLI FTW l 2 Palit GTX 560 Ti 2 GB SLI l Corsair Dominator 8 gig PC2-8500 l 2 - Intel X-25M 80 gb SSD Raid 0 l WD 1 -2TB & 2 -1TB l On board sound l Antec TruePower Quattro TPQ-1200 1200W l Windows 7 Ultimate 64 bit l 3 X Dell E248WFP 24" Monitors
Airbrushkid is offline   Reply With Quote
Old 01-22-08, 06:05 PM   #2
LORD-eX-Bu
Horus the pointy master
 
LORD-eX-Bu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 4,609
Default Re: X-FI and Vista 64 equals no sound.

ur doin it wrong
__________________
http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=171&dateline=12152329  84
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
LORD-eX-Bu is offline   Reply With Quote
Old 01-22-08, 07:31 PM   #3
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: X-FI and Vista 64 equals no sound.

Vista 64-bit and X-Fi here... no problem. Did you download and install 64-bit drivers instead of 32-bit drivers???
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 01-22-08, 07:48 PM   #4
ATOJAR
Bish Bash Bosh
 
ATOJAR's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Middlesbrough, England.
Posts: 2,756
Send a message via MSN to ATOJAR
Default Re: X-FI and Vista 64 equals no sound.

Hmmm ... i have exactly the same O\S and sound card! ... not a single issue here, are you using the latest drivers? first install the Creative Sound Blaster X-Fi series Vista Driver v2.15.0004 then install the Creative ALchemy (X-Fi Edition) v1.00.30 ... i would recommend installing the Creative Console Launcher v2.40.09.

Also as said make sure your using the x64bit drivers! ... have you got the latest vista service pack installed?

Click me!
__________________
Intel i7 920 D0@4GHz(Corsair Hydro H80i) - ASUS P6T iX58 - 16GB Corsair DDR3 XMS3 1600MHz - Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer - Corsair 120GB Force LS SSD(Win7/apps) - Seagate Barracuda SATA II 500GB(storage/games) - LG W2452T 24" LCD 1920x1200 Monitor - MSI GTX 760 2GB - Windows 7 Ultimate X64 - Corsair 750W TX PSU - Cooler Master HAF X Case - Logitech G500 Mouse - Logitech G15 v2 Keyboard.
ATOJAR is offline   Reply With Quote
Old 01-22-08, 10:31 PM   #5
Airbrushkid
 
Airbrushkid's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,421
Default Re: X-FI and Vista 64 equals no sound.

I have the right drivers instaled. I just ininstall them and reinstall them. Still no sound. I am running dual boot. I just booted into XP and sound works. I'm just lost here.
__________________
Intel Q9550 l eVGA NForce 780i SLI FTW l 2 Palit GTX 560 Ti 2 GB SLI l Corsair Dominator 8 gig PC2-8500 l 2 - Intel X-25M 80 gb SSD Raid 0 l WD 1 -2TB & 2 -1TB l On board sound l Antec TruePower Quattro TPQ-1200 1200W l Windows 7 Ultimate 64 bit l 3 X Dell E248WFP 24" Monitors
Airbrushkid is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.