Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-04-08, 12:46 PM   #1
benr
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
Default Multiple monitors and a TV with different resolutions not working

Hello,

I have an 8 monitor setup using two NVIDIA Quadro NVS 440. 7 of the 8 screens are using the same monitors, while one of the screens (Screen1) is a Samsung LN-T4661F LCD TV. The monitors are all displaying correctly at 1920x1200. The problem is that the TV should have a resolution of 1920x1080, but is actually using 1920x1200 like the other monitors.

I have swapped out the monitor on Screen0 that was set to 1280x1024, and the TV adopted that resolution as well. It appears that the driver is setting both screens to the same resolution, overriding the TV's EDID info.

I'm attaching the Xorg log, the nvidia-bug-report log and my xorg.conf. The relevant bits of xorg.conf are:

Code:
Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Samsung SyncMaster"
    HorizSync       30.0 - 81.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
EndSection

Section "Monitor"  
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "SAMSUNG"
#    HorizSync       30.0 - 70.0
#    VertRefresh     59.0 - 71.0
    #ModeLine       "1920x1080_60.00_rb" 138.5 1920 1968 2000 2080 1080 1083 1088 1111 +hsync -vsync
#    ModeLine       "1920x1080_60.00_rb" 148.50 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
EndSection

...

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro NVS 440"
    BusID          "PCI:11:0:0"
    Screen          0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro NVS 440"
    BusID          "PCI:11:0:0"
    Screen          1
EndSection

...

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "NoLogo" "true"
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1920x1080"
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"   
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Videocard1"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "NoLogo" "true"
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "DFP-1: 1920x1080_60i +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
Thanks for any help you can offer.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (50.2 KB, 157 views)
File Type: gz xorg.conf.gz (1.1 KB, 160 views)
File Type: gz Xorg.0.log.gz (19.6 KB, 86 views)
benr is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302.17 nvidiaXineramaInfoOverride not working properly hlandgar NVIDIA Linux 11 01-21-13 08:53 AM
xrandr shift after 302.17 not working. C-J NVIDIA Linux 4 06-28-12 09:00 AM
Problems with configuring monitors and keeping them disabled with 302.17 Erosmith NVIDIA Linux 2 06-20-12 12:10 AM
Multiple monitors on Windows 8 Release Preview: better, but still rough News Archived News Items 0 06-01-12 11:50 AM
Enhancing Windows 8 for multiple monitors News Archived News Items 0 05-16-12 01:40 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.