Go Back   nV News Forums > Software Forums > Networking And Security

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-18-08, 12:47 PM   #1
leaf_on_breeze
*BANNED*
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 86
Default networking my house

Okay I was wondering if you dudes could help me

Im looking to network some machines in my house. The below is what im contemplating...


Netgear 8 port gigabit router.
3 gigabit cards (only one pc has gigabit ethernet atm and the laptops cant )


Atm my network is some crappy router with crappy cables. Ive just connected and went network wizard and that was it. It allows me to play games.

Should I do more than that and what possible benifits would it include.


Pcs are all xp32bit (one laptops vista but ill change that )
leaf_on_breeze is offline   Reply With Quote
Old 03-18-08, 08:56 PM   #2
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: networking my house

You should be fine with what you have. Gigabit is really only needed of you want to transfer huge files, like vids to and from a Media Centre.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 03-18-08, 09:29 PM   #3
Runningman
Registered User
 
Runningman's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 925
Default Re: networking my house

Quote:
Originally Posted by crainger
You should be fine with what you have. Gigabit is really only needed of you want to transfer huge files, like vids to and from a Media Centre.
so are you saying my 10gig network at home is overkill?
Runningman is offline   Reply With Quote
Old 03-19-08, 02:30 AM   #4
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: networking my house

Not with the amount of HD porn you shuffle around.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 03-19-08, 03:54 PM   #5
leaf_on_breeze
*BANNED*
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 86
Default Re: networking my house

wow. How do you get a 10gb network core.


Its mainly for LAN games (BF2, CS-S, WiC etC) though I do transfer ISo's etc
leaf_on_breeze is offline   Reply With Quote
Old 03-19-08, 09:45 PM   #6
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: networking my house

He works for a Government agency. Don't ask.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 03-20-08, 09:22 PM   #7
Libertysyclone
I Lie about MPG
 
Libertysyclone's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: SL,UT
Posts: 531
Send a message via MSN to Libertysyclone
Default Re: networking my house

I ran into network bottle necks on my 100base.

Wife streaming HD while I was playing games/listening to music(files on another computer).

Gigabit was a nice addition.

Save some Change and get the SMC 8 port switc, I have two

If you have a Linksys WRT54G router you may want to check out Tomato as a OS for it, mine has been unbelieveable since I made the switch.
__________________
System=
Q6600@3.8Ghz/ EVGA 790i Ultra/ EVGA 9800GX2/ and some H20
Libertysyclone is offline   Reply With Quote
Old 03-21-08, 05:39 AM   #8
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: networking my house

Your wife is watching HD porn and you're listening to music and playing games?! Are you crazy. Go watch it with her.
crainger is offline   Reply With Quote

Old 03-21-08, 12:04 PM   #9
t3hl33td4rg0n
Dethklok Returns!
 
t3hl33td4rg0n's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Kent, OH
Posts: 2,142
Send a message via AIM to t3hl33td4rg0n Send a message via MSN to t3hl33td4rg0n Send a message via Yahoo to t3hl33td4rg0n
Default Re: networking my house

Ensure all computers on the network are on the same workhroup. I have a linux box that just hosts most of my files... Heres how I got it setup.


I created a central location for all shared files on the network on the server, which is just a series of symbolic links going to all the other computers shared files... Its actually quite nice and convenient.
__________________


Intel QX9650 @ 3.83GHzXFX 780ieVGA GTX 560Ti8GB GSkill DDR800Creative Sound Blaster X-Fi Titanium PCI-ESeagate 1.5TB . 4x Samsung 2TB

Quote:
Originally Posted by MowTin View Post
....it's so clear how government makes things worse not better...
t3hl33td4rg0n is offline   Reply With Quote
Old 03-21-08, 05:48 PM   #10
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: networking my house

LOL @ The Internet cloud cliché. ::
crainger is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
House members hear why ITU can't be trusted with Internet regulation News Archived News Items 1 06-01-12 12:46 PM
Diablo 3 accounts hacked, items stolen, real money auction house due next week News Archived News Items 0 05-22-12 07:10 AM
Help Networking Problem Essense Microsoft Windows XP And Vista 6 10-16-02 10:09 AM
New forum idea: Networking ? volt Feedback Forum 8 07-29-02 05:11 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.