Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-07-08, 11:23 AM   #13
HaVoK-G2
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 68
Default Re: Q9450 high idle/load temps (2 of them)

Seen the same thing looking around and experienced it myself:

With Realtemp 2.2.4.0 idle temps are:
34 34 32 36

Running 20 mins of Prime95 v25.6 @4 Threads making all four cores go 100% load:
46 46 45 47

EVGA 790i
q9450 OEM
Thermalright Ultima 90 w/Scythe s-flex 63.7CFM 120mm 1600rpm fan
Artic Silver 5

Seems some people can fix the problem by reseating the Cpu.
Read around abit and saw the same thing that Amuro said.

Everest and coretemp both show high temps, but so does the bios.

It did OC rather well, no voltage increase needed, went to 450x8 which brought me to 3.6ghz. Ran 3d mark and games stable. Just wish I could see proper temps.
HaVoK-G2 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-08, 12:36 AM   #14
INear
Registered User
 
INear's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Phoenix, AZ
Posts: 10
Default Re: Q9450 high idle/load temps (2 of them)

Well I was at a loss tonight when I took the Q9300 back to Fry's Electronics tonight. On my G33 chipset motherboard and my 780i motherboard, the CPU was reporting high temps. Tried it uder water cooling and my Big Typhoon. Both times with multiple reseating and they were 50 idle. They plugged it in at Fry's and the cpu was reporting 28 through the BIOS. I don't know. I will wait and get a Q9450. Don't know if it was the chipsets or BIOS's or whatever. Still strange.
__________________

Main PC : Intel i7 920 @ 4.0GHz ■ Asus P6X58-E WS ■ G.Skill 6GB DDR3 1600 ■ 2 x evga GTX 570 SSC SLI ■ Dell 3007WFP ■ Creative X-Fi Xtreme Audio
2 x Samsung Spinpoint F3 1TB ■ Lite-On 24x DVDRW ■ Ultra X4 1200 Watt ■ Custom Liquid Cooled
HTPC : Intel Q9450 @ 3.2GHz ■ Asus P5Q Pro ■ Corsair TWIN2XMS2048-8500C5 ■ Asus EAH4670 HDMI ■ AVerTVHD Duet ■ AverMedia A180
2 x WD5000AAKS RAID 0 ■ Sony BWU-100A BDRW ■ Samsung 18x DVDRW ■ Ultra X3 600 Watt ■ Cooler Master Centurion 590 ■ Custom Liquid Cooled
INear is offline   Reply With Quote
Old 04-15-08, 09:36 AM   #15
qtip
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Default Re: Q9450 high idle/load temps (2 of them)

Quote:
Originally Posted by INear
Well I was at a loss tonight when I took the Q9300 back to Fry's Electronics tonight. On my G33 chipset motherboard and my 780i motherboard, the CPU was reporting high temps. Tried it uder water cooling and my Big Typhoon. Both times with multiple reseating and they were 50 idle. They plugged it in at Fry's and the cpu was reporting 28 through the BIOS. I don't know. I will wait and get a Q9450. Don't know if it was the chipsets or BIOS's or whatever. Still strange.
After testing with my Q6600 and my Q9450 on an ASUS Premium P5K, I'm' 99% sure it is BIOS support. Under water, my Q6600 idled at 28C and Prime95 small FFT load at 45C (BIOS). Putting in my Q9450 (with only a beta BIOS for C1 stepping support), I get 41C idle and load at 61C prime95. First I wonder if its my water setup so I put in a lapped TRUE-120 and my temps: 45C idle and 70C prime95. Im not too concerned about core temps, but BIOS temp has me a little freaked out since I will do a lot of encoding and such on this quad. Also after 2 re-seats on each I get the same temps.
qtip is offline   Reply With Quote
Old 05-22-08, 12:39 AM   #16
b0naf1de
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
Default Re: Q9450 high idle/load temps (2 of them)

I have the same setup.
P5K Premium / Q9450.
My idle temp is 40-41c and load of 50c with dual orthos @ stock voltage and stock speed on a water cooling setup with koolance exos-2lx, swiftech apogee gtx.
even under stock and aftermarket air cooler im still getting the exact same idle temp and just around the same load with water being only a couple degrees less.
tried the same setup with a dual core e6850 and the difference is more than 20 degrees load (air vs water). so its def not my cooling setup. something is wrong with the bios.
all my core probes seem to be working and none is stuck but the temps is definately not accurate. no heat from the radiator no heat in the tubing... but such high load temps... reseated/repasted. articleaned..articsilver..mx-2.. whatever. same ****
b0naf1de is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video: High Schoolers Build Supercomputer in Ontario News Archived News Items 0 06-01-12 01:10 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.