Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-17-08, 05:42 PM   #13
MikeC
Administrator
 
MikeC's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Virginia
Posts: 7,531
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Quote:
Originally Posted by AMC_Duke View Post
I tryed it again with case open and a big fan in front but as soon as i launch a game the fan speeds up on full speed and reached up to 104 i think thats not normal

do you guys think overheating can hapen due to less power from the PSU too ?
I've had this happen before and I was able to correct it by re-installing drivers. Give it a shot.
MikeC is offline   Reply With Quote
Old 06-17-08, 06:00 PM   #14
AMC_Duke
Mea Culpa
 
AMC_Duke's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 331
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Quote:
Originally Posted by MikeC View Post
I've had this happen before and I was able to correct it by re-installing drivers. Give it a shot.
I tryed old and new Drivers it didnt helped it just explodet like a Rocket from 40 idle up to 105+ till the system shut down and i dont think this is because the cpu well i send the card back for exchange =((( how sad this is

Hope i get a new one soon
AMC_Duke is offline   Reply With Quote
Old 06-17-08, 06:17 PM   #15
MikeC
Administrator
 
MikeC's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Virginia
Posts: 7,531
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Sorry to hear that. What motherboard were you installing it on?
MikeC is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 01:38 AM   #16
AMC_Duke
Mea Culpa
 
AMC_Duke's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 331
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Quote:
Originally Posted by MikeC View Post
Sorry to hear that. What motherboard were you installing it on?
its a Asus P5W DH Deluxe
AMC_Duke is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 04:21 AM   #17
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

What make was your GTX 280?
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 06:45 AM   #18
AMC_Duke
Mea Culpa
 
AMC_Duke's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 331
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Quote:
Originally Posted by Lfctony View Post
What make was your GTX 280?
It was an Evga Geforce GTX 280
AMC_Duke is offline   Reply With Quote
Old 06-19-08, 05:23 AM   #19
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Mine has the same exact problem. It shoots up to 100C+, I shut down the test before it goes over that. I'm using the wires that came with the card btw, my PSU has no 8-pin connections... How are you connecting yours?
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 06-19-08, 07:49 AM   #20
particleman
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 370
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Mine has the exact same problem. My motherboard is also a P5W DH. When I play Crysis after about 5 minutes the screen just goes black. My power supply is only an Enermax Liberty 500W, so I might try getting a new powersupply, but yours is 650W so it makes me wonder if that is the problem. My entire system doesn't shutdown, just the video card/display signal shuts off and I can hear a sound loop for a few seconds then the sounds go back to normal but the display doesn't return till a reboot.
particleman is offline   Reply With Quote

Old 06-19-08, 10:24 AM   #21
Dreamingawake
*BANNED*
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 806
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Same issue with my 280.

I'm pretty sure it's due to high temps.

Double check your Cpu and system case temps. make sure they're not
above normal.

I have to re-apply thermal paste on my Cpu because it's idle temp is too high..

But try setting the fan speed manually on your 280, and I bet you won't get that error anymore..
Dreamingawake is offline   Reply With Quote
Old 06-19-08, 11:34 AM   #22
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

I just connected a better PSU, much better actually. Same problem, so its not the PSU for you guys either I'm guessing. Must be either the card not making proper contact (mine does, took it out and re-seated the heatsink after applying AS5), or we have a faulty sensor...
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 06-19-08, 11:39 AM   #23
Dreamingawake
*BANNED*
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 806
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

Interesting.. did you manually set the fan speed with EVGA Precision ??

Set it at about 70% and fire up a game and see if it still happens..

I should mention my card only 'blacked' out my system when I played Crysis..

Mass Effect, Lego Indiana Jones, and Rainbow Six Vegas 2 all run beautifully..!!
Dreamingawake is offline   Reply With Quote
Old 06-19-08, 11:53 AM   #24
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: Just got my GTX 280 and some Problems

I don't have the precision tool as my card is a BFG one... It's not out on eVGA's site yet, v 1.2.0...
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.