Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-21-08, 04:03 PM   #1
Carpetsmoker
Nexus-6
 
Carpetsmoker's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Netherlands
Posts: 2
Send a message via ICQ to Carpetsmoker Send a message via AIM to Carpetsmoker Send a message via MSN to Carpetsmoker Send a message via Yahoo to Carpetsmoker
Default [SOLVED] FX 5200 Stopped working after upgrade to 173.14.9 (device not recognized)

Hello,

My Geforce FX 5200 stopped working after upgrading from 196 to 173.14.9, when I kldload the nvidia module it doesn't recognize the device (Nothing in dmesg, no /dev/nvidia0).

I installed the driver through ports (make deinstall install) with the options below ... And most other info seems to be in nvidia-bug-report.log, which is attached in this message.

Code:
[/ports/x11/nvidia-driver]# make showconfig
===> The following configuration options are available for nvidia-driver-173.14.09:
     FREEBSD_AGP=off "Use FreeBSD AGP GART driver"
     VM86_INT10CALL=off "Use VM86 interface for video BIOS calls"
     ACPI=off "Enable support for ACPI Power Management"
     LINUX=on "Build with support for Linux compatibility"
__________________
UNIX was not designed to stop you from doing stupid things, because that would also stop you from doing clever things.

Last edited by Carpetsmoker; 06-21-08 at 05:44 PM. Reason: Add solved, rm bug report
Carpetsmoker is offline   Reply With Quote
Old 06-21-08, 05:14 PM   #2
arundel
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 36
Default Re: Geforce FX 5200 Stopped working after upgrade to 173.14.9 (device not recognized)

hi there,

i had a simular problem with my 9600gt. try adding the driver to /etc/loader.conf and reboot your machine.

cheers.
arundel is offline   Reply With Quote
Old 06-21-08, 05:44 PM   #3
Carpetsmoker
Nexus-6
 
Carpetsmoker's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Netherlands
Posts: 2
Send a message via ICQ to Carpetsmoker Send a message via AIM to Carpetsmoker Send a message via MSN to Carpetsmoker Send a message via Yahoo to Carpetsmoker
Default Re: Geforce FX 5200 Stopped working after upgrade to 173.14.9 (device not recognized)

Ok, a reboot solved the problem.
What is this ... Windows 98 ... O.o

Thank you
__________________
UNIX was not designed to stop you from doing stupid things, because that would also stop you from doing clever things.
Carpetsmoker is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
Gnome3 with composite is very slow on Geforce FX 5200 with 173.14.31 driver Artox NVIDIA Linux 0 05-26-12 10:33 AM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.